FOTO Facebook - Casa lui Patrole - Animal Rescue
Ritmic Suceava

Un căţel a fost găsit de salvatorii Asociaţiei de protecţie a animalelor „Casa lui Patrocle”, pe străzile oraşului Siret. Patrupedul era pur şi simplu numai piele şi os. Veterinarul care i-a acordat îngrijiri medicale nu crede că are vreo boală, ci că a fost ţinut într-un ţarc şi înfometat în mod intenţionat.

Ulterior, din nefericire, animalul a murit.

„Da, l-am pierdut. Poate ca nici n-am meritat sa ramana printre noi. Medicina i-a acordat zero sanse. Un suflet zvacnind intr-un trup incompatibil cu viata. Noi am tot sperat, ba am certat si doctorul si l-am rugat sa fie mai optimist. A fost doar un morman de oase si piele, gol, asemenea celor care l-au fi putut ajuta vreodata! Anatomie pura, oase, o radiografie!

Asa arata iadul animalelor pe pamant!

Iar cand ne vom spala spoiala si vom avea curaj sa ne purtam adevaratele chipuri, vom ramane ceea ce suntem de fapt: egoisti si lipsiti de empatie! Bolnavi de indiferenta!

Imaginea lui ar trebui sa ajunga in Parlament, si pe biroul dnului ministru care spera in Politia Animalelor, si pe birourile DSV, si ale colegiilor medicilor veterinari! Si mai ales pe cele ale medicilor de circumscriptie in a caror atributii NU intra cainii, pentru ca nu-i mulgem, si pentru ca nu dau nici lapte, nici oua! Nu vrem sa ne certam cu nimeni! Vrem doar sa le pese, atat. Iar daca nu le pasa cu inimile din piept, atunci sa le pese pentru ca-i pe bani! Nici macar oamenii care ne-au anuntat despre el nu-s vinovati! Vinovat este sistemul mort, societatea, si empatia care se ciopleste in cei sapte ani de acasa!

Spuneti-i acestui caine care a trait printre oameni – ca exista oameni! Nu va cere nimeni sa-i luati acasa, insa sa-l vezi, si sa-ti continui traiul fara sa misti un deget, te face partasul si complicele suferintei si dramei sale! S-a terminat si cu povestea lui! Stiinta nu-si explica cum a mai putut trai aceste ultime doua zile. Poate ca a trait ca sa ne se arate chipul iadului pe pamant! Si sentinta de a se fi nascut printre oameni!

Iar unele PRIMARII din ROMANIA afiseaza prin orase postere in care INTERZICE hranirea animalelor de pe strazi?! Si voteaza mizeria asta in hotarari de consilui local? Si intimideaza locuitori cu povara amenzilor? Si incurajeaza infometarea? Pai unde traim – cand sistemul ne cere si ne OBLIGA la acest lucru? Ne vine sa punem cainele asta in cloroform, si sa vi-l trimitem tuturor, pe la primarii, ca sa-l vedeti! Si ca sa reflectati mai bine pe ceea ce va puneti votul sau semnatura, domnilor si doamnelor din SISTEM!!

Concluzie. Traim intr-o tara in care LEGEA omoara compasiunea din noi! Traim in orase in care exista hotarari locale prin care se interzice hranirea animalelor, si care condamna la moarte prin infometare. Pai de ce ne mai miram?! Cand acesta este nivelul celor care (ne) conduc?!

P.S. Il vedeti in poze pe podeaua goala a masinii, insa il vedeti si cu asternuturi si paduri sub el. Il schimbasem, caci se pișase pe el. Pentru ultima oara.

Avalansa voastra de mesaje si ganduri ne-a coplesit. Si va iubim pentru ca va pasa. Sa ramaneti la fel, si sa va pese! Caci daca va pasa, faceti totul cu pasiune! Iar donatiile primite pentru acest amarat, vor merge catre ceilalti, a caror povesti poate ca nu le-a auzit nimeni!”, au transmis reprezentanții Asociației Casa lui Patrocle – Animal Rescue.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here