More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Andreea, o tânără de 18 ani din Suceava, a fost salvată de neurochirurgii din Iași, care i-au îndepărtat miraculos o tumoare de pe creier chiar în ziua ei de nume: „Avem cel mai frumos cadou: trăiește”

  Andreea, la 18 ani, primește cadoul vieții: o a doua șansă, oferită de neurochirurgii care au îndepărtat miraculos o tumoare de pe creier.

  Într-o poveste de curaj, Andreea, o tânără de 18 ani din Suceava, a primit un cadou de ziua ei de nume care depășește orice așteptare – o a doua șansă la viață.

  Neurochirurgii de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași au intervenit miraculos, reușind să îi salveze viața prin îndepărtarea unei tumori periculoase de pe creier.

  Andreea BREABAN, pacientă 18 ani: „Încep să mănânc din nou. Îmi revin. Greu. Nu știu. Nu mă așteptam să fie o problemă atât de mare. Eu știam că am probleme de mult timp și nu aveam echilibru și îmi tremura mâna, dar nu știam că am această problemă, atât de gravă”

  Mihaela BREABAN, mama Andreea: „Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors. Am ajuns foarte departe aici, cu ajutorul lui Dumnezeu și a unor oameni minunați care au redat viața copilului meu. Era singura opțiune”.

  𝐂𝐨𝐧𝐟. 𝐔𝐧𝐢𝐯. 𝐃𝐫. 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐄𝐕𝐀, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași: „Un copil care își dorește o carieră de fizician. S-a intervenit chirurgical. S-a reușit o rezecție maximală a acestei tumori, microscopic totală a acestei tumori, cu o evoluție foarte bună postoperatorie. Așteptăm rezultatul anatomopatologic și în funcție de asta va urma sau nu tratamentul adjuvant, adică oncologic”.

  Andreea a fost adusă în stare gravă la spitalul din Iași, unde echipa de neurochirurgi a decis să intervină chirurgical. Cu abilități și experiență remarcabile, medicii au reușit să efectueze cu succes operația delicată, oferindu-i tinerei șansa unei vieți sănătoase. Efortul echipei medicale și determinarea lor au fost cruciale în această intervenție dificilă.

  Andreea, acum în procesul de recuperare, și-a refăcut planurile pentru viitor. Cu o determinare sporită și o nouă apreciere pentru viață, tânăra își dorește să devină fizician și să exploreze misterele universului. Visul ei este să urmeze studii de fizică la o universitate de prestigiu, iar prima provocare pe care o are în față este examenul de bacalaureat.

  Povestea tinerei este un exemplu elocvent al puterii medicinei și a dorinței de a trăi, oferind inspirație și emoții tuturor celor care au fost martori la lupta ei și la renașterea ei miraculoasă.

  Mihaela BREABAN, mama Andreea: „Vreau să vă spun că domnul doctor a primit vestea doar prin telefon de la Suceava, nici măcar nu aveam loc în secția dumnealui. Au preluat-o, iar a doua zi i-au făcut drenajul pentru că presiunea în creier era foarte mare, și după două zile au operat-o. Operația a fost destul de dificilă, pentru că ne-a explicat domnul doctor că celulele care susțineau creierul erau foarte afectate. Fără operație, nu ar fi supraviețuit. Astăzi, de ziua ei, avem cel mai frumos cadou: trăiește. Mulțumim pe această cale tuturor medicilor, oamenilor deosebiți, oamenilor implicați, oamenilor care au făcut totul nu doar pentru ea, ci pentru toți. Sunt îngeri și redau viața. Titlu respect pentru mâinile lor. Dumnezeu lucrează prin mâinile lor, oameni deosebiți, oameni care fac ceea ce le place și cu adevărat au nevoie oamenii. Am plecat de acasă și nu ne-am mai întors, am ajuns aici, cred că ghidați de Dumnezeu. Era singura șansă, singura posibilitate ca să trăiască. O minune. O minune în fața lui Dumnezeu, o minune că trăiește, o minune că au primit-o atunci, la 18 ani, și o minune că trăiește și acum. A renăscut a doua oară. Abia începe viața. Mulțumim că ne-a dat șansa asta să înceapă a doua viață. Viața ei. Să simtă și ea că oamenii sunt minunați, sunt aproape de ea și o susțin. Este un copil deosebit. Așteptăm să dea bacalaureatul, este în clasa a XII-a. Cu tot respectul cuvenit, am simțit că Dumnezeu lucrează prin mâna domnului doctor. Au fost decizii luate în fracțiuni de secundă, de care dumnealui a trebuit să se ocupe și care au depins de viața oamenilor. Este un om deosebit. Un respect aparte pentru întreaga echipă. Toți au fost implicați și ne-au susținut și încurajat de fiecare dată. Ne-au explicat toate riscurile și ne-au încurajat. Cu toate acestea, nu am gândit nicio clipă în termeni negativi. Știam că sunt oamenii care pot să facă minunea. Și au reușit!”.

  𝐂𝐨𝐧𝐟. 𝐔𝐧𝐢𝐯. 𝐃𝐫. 𝐋𝐮𝐜𝐢𝐚𝐧 𝐄𝐕𝐀, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași: „Un copil care își dorește o carieră de fizician a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul creierului mic. Din păcate, nu am putut să-i facem ventriculostomie endoscopică, adică o cale anatomică de deblocare a lichidului cefalorahidian, datorită faptului că spațiul era atât de comprimat încât nu permitea introducerea unui endoscop de 4 mm diametru. Împreună cu echipa medicală pe care o coordonez, ne considerăm niște oameni normali care facem ceea ce trebuie să facă un medic. Pentru asta ne-am educat, pentru asta am fost educați, pentru asta ne educăm în continuare și ne vom educa până nu vom mai putea ține bisturiul în mână. Obligația noastră morală față de semenii noștri, față de această țară, este să dăm înapoi ceea ce societatea ne-a putut oferi. Adică ne-a oferit un sistem de învățământ în care să ne educăm, ne-a oferit posibilitatea să ne practicăm meseria așa cum ne dorim, să avem toate dotările necesare și cred că este normal și firesc să se întâmple lucrul acesta. A fost o săptămână lungă pentru noi, pentru că fiecare caz l-am tratat cu toată seriozitatea, cu toată responsabilitatea și am depus eforturi, atât fizice, cât și psihice, ca lucrurile să meargă așa cum trebuie”.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles