More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un studiu arată că se poate ajunge la demență sau psihoză din cauza coronavirusului (INTERNAȚIONAL)

  Un studiu realizat de cercetătorii din Marea Britanie, arată că noul coronavirus poate provoca o serie de probleme neurologice în rândul pacienţilor care au făcut o formă severă a bolii, scrie CNN.

  Printre afecţiunile neurologice constatate în cazul persoanelor sub 60 de ani care au avut forme severe de Covid-19, se numără inclusiv un sindrom cognitiv asemănător demenţei, psihoză, inflamaţii şi tulburări de dispoziţie precum depresia sau anxietatea.

  „Accidentele vasculare cerebrale sunt deja recunoscute ca o complicaţie provocată de Covid-19. Dar ceea ce a descoperit studiul nostru, şi este surprinzător, a fost că a doua cea mai frecventă complicaţie neurologică este această modificare a stării mentale”, a explicat Benedict Michael, cercetător la Universitatea din Liverpool şi co-autorul studiului.

  Oamenii de ştiinţă au spus că rezultatele oferă o perspectivă importantă a potenţialelor complicaţii, dar ar trebui tratate cu precauţie, deoarece nu se poate trage, încă o concluzie privind prevalenţa unor astfel de complicaţii.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles