Ritmic Suceava

Acuzații incredibile făcute de două tinere din municipiul Suceava la adresa unui polițist de la IPJ Suceava, care susțin că ar fi hărțuite de omul legii. Acestea au arătat că agentul de poliție Vasile Zepciuc le-a cerut prietenia pe rețeaua de socializare Facebook și pentru că nu a fost acceptat a început o adevărată urmărire în trafic. Polițistul le găsea mereu motive pentru care să le penalizeze, iar amenzile erau de fiecare dată cele maxime.

„În cauză, agentul constatator este subiectiv și a reacționat sub impulsul emoțiilor, întrucât mă cunoaște personal, știe că locuiesc în cartierul Burdujeni și îmi cunoaște mașina și numărul de înmatriculare al acesteia. Întrucât frecventăm aceeași sală de forță, acesta a încercat de mai multe ori să îmi facă avansuri de natură sexuală, să mă abordeze în acest sens cu fiecare ocazie și chiar să îmi scrie mesaje private pe contul personal de Facebook. Enervat fiind de faptul că nu dau curs avansurilor sale și că îl evit ori de câte ori îl văd, mi-a spus amenințător că așteaptă să ne vedem în trafic, ceea ce s-a și întâmplat. Consider că acest lucru se poate verifica prin numărul de sancțiuni contravenționale aplicate de către acesta pe regimul rutier, având în vedere faptul că agentul de poliție Vasile Zepciuc nu face parte din structura Poliției Rutiere a IPJ, comparativ cu sancțiunile aplicate de colegii săi din aceeași structură”, a menționat una dintre victimele polițistului Zepciuc, în plângerea penală depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.

O altă tânără din municipiul Suceava l-a reclamat pe agentul Zepciuc pentru că o duce la secția de Poliție din Burdujeni, de fiecare dată când o vede în trafic și completează procese verbale după bunul său plac, neconforme cu realitatea.

„Aspectele consemnate în procesul verbal nu sunt conforme cu realitatea deoarece agentul Zepciuc, după ce m-a oprit, a plecat la mașina sa unde a făcut niște verificări, apoi a revenit și mi-a spus că ceva nu este în regulă cu mașina. Mi-a spus apoi că se impune să merg cu el la secția de Poliție Burdujeni, să mai facă niște verificări. Eu m-am conformat dispozițiilor polițistului și l-am urmat la secție deși l-am întrebat de ce și nu am primit niciun răspuns. După cum am precizat, nu este prima dată când polițistul Zepciuc mă oprește în trafic, iar acest lucru are legătură cu faptul că în urmă cu ceva timp, în cursul anului 2020, acesta mi-a trimis o cerere de prietenie prin intermediul aplicației Facebook, pe contul meu personal, pe care eu am ignorat-o. Acest fapt l-a deranjat pe polițist care din acel moment, mă urmărește în trafic, iar când are ocazia, mă oprește”, este scris într-o altă plângere îndreptată împotriva polițistului Vasile Zepciuc.

„Îmi vine greu să cred că principala îndatorire de serviciu a polițistului Zepciuc este să controleze existența celui de al doilea triunghi reflectorizant al persoanelor de sex feminin care nu îi răspund avansurilor și circulă cu mașina pe Calea Unirii, în zona Complexului Orizont”, a mai completat o tânără în plângerea vis-a-vis de comportamentul agentului de poliție Zepciuc.

Se pare că aceste două tinere care au depus plângeri penale împotriva polițistului nu sunt singurele victime, unele mulțumindu-se cu faptul că le-au arătat cunoscuților mesajele trimise de către acesta pe rețelele de socializare, încercând astfel să-l discrediteze, fără a urma calea justiției.

Roșu – tânăra care acuză că a fost hărțuită/ Negru – polițistul Vasile Zepciuc

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea polițistului Vasile Zepciuc, însă fără succes până la publicarea acestui articol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here