Ritmic Suceava

Mihai Senic, primarul comunei Stroiești, știe că pentru a ridica nivelul de trai al oamenilor din mediul rural, este nevoie de drumuri bune, rețea de apă, canalizare și gaz metan, astfel că a făcut din acestea, prioritățile noului său mandat. Problemele legate de calitatea infrastructurii rutiere și accesul la utilități, au devenit cele mai importante probleme care trebuiesc rezolvate în satele Stroiești, Zaharești și Vâlcelele, iar edilul Mihai Senic demonstrează în continuare că se ține de cuvânt.

Săptămâna viitoare se va face recepția a 13 tronsoane de drum, în lungime de 7,296 de kilometri, modernizate în satele Stroiești și Zaharești, lucrări care au fost începute în toamna anului 2019. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), iar valoarea totală a lucrărilor este de 7.101.830 de lei. Din acești bani, 6.989.278 de lei au fost decontați de la bugetul de stat. 

„Lucrările la cele 13 tronsoane de drum, începute în 2019, au fost finalizate, iar săptămâna viitoare vom face recepția finală. Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 14 august 2019. Sunt 13 sectoare de drum modernizate în Stroiești și Zaharești. Soluția proiectantului a fost prin betonare, deoarece are o durată de viață mai lungă, iar în zona pantelor a fost pus asfalt. Pe marginea acestor drumuri sunt făcute rigole și șanțuri necesare preluării apelor și creșterii duratei de viață a proiectului. Dezvoltarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru mine. Mă bucur că se lucrează intens și la drumul județean DJ 209 C. Aveam o porțiune de drum județean între Stroiești și Zaharești, de aproximativ un kilometru, unde era mereu noroi, iar oamenii erau nemulțumiți, iar acum această problemă este pe cale să se rezolve. Este adevărat că șantierele din comună crează și un oarecare disconfort, dar populația a înțeles și sperăm că vremea va ține cu noi pentru a se putea finaliza cât mai curând și drumul județean”, a declarat Mihai Senic, primarul comunei Stroiești.

Alți 16 kilometri de drum, din comună, au fost modernizați, iar în aceste zile, administrația locală se ocupă de balastarea a nouă kilometri de drum, care încă nu au fost prinși în proiectele de asfaltare. Pentru ca toate drumurile din comună să fie modernizate, primarul Mihai Senic a depus un proiect prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny și speră să obțină finanțare și pentru acești nouă kilometri de drum, rămași neasfaltați.

„Am depus cerere de finanțare prin PNI Anghel Saligny, pentru două proiecte. Este vorba despre extindere rețea apă și canal, cu nouă kilometri, în satele Stroiești și Zaharești, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 18.368.404 de lei, iar un al doilea proiect este pentru modernizarea a nouă kilometri de drum în satele Stroiești, Zaharești și Vâlcelele. Valoarea estimativă a acestor lucrări este de 19.445.136 de lei”, a completat Mihai Senic, edilul comunei Stroiești. 

O altă prioritate a primarului Mihai Senic este obținerea finanțării necesare înființării rețelei de gaz metan, în comuna Stroiești, urmând în acest sens să depună cerere de finanțare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here