Ritmic Suceava

La data de 30.06.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Timișoara au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza județului Hunedoara, dintre care 4 în oraşul Petrila şi una în localitatea Cîmpa, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, începînd cu anul 2019, un număr de 4 suspecţi, au constituit un grup infracţional organizat, avînd drept obiect racolarea de tinere provenind din  medii dezavantajoase social şi financiar, pe care le-a determinat prin metoda „loverboy” urmată de acte de ameninţare, să practice prostituţia în apratamente închiriate în oraşul Petrila, judeţul Hunedoara, în interesul lor financiar.

Pentru a-şi asigura afacerea, suspecții au racolat clienți interesați de întreținerea de relații sexuale, prin intermediul unei platforme online de publicitate, unde au postat mai multe anunțuri prin care ofereau servicii sexuale cu acestea, anunțuri însoțite de fotografii în ipostaze erotice.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here