More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava: „Suntem pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene privind egalitatea de gen”

  Larisa Blanari, președinta OFSD Suceava, a atras un semnal de alarmă cu privire la faptul că deși femeile reprezintă mai bine de jumătate din populația României, vocile lor sunt subreprezentate în procesul decizional.

  „Mulți spun că «Femeile nu votează femei!», dar astăzi le arătăm la OFSD Suceava cel puțin 3.000 de femei din județ care votează cu femei. Cu toate acestea, problema este că femeile candidate trebuie să ajungă mai întâi pe liste electorale pentru a fi votate și, evident, să ocupe locuri eligibile. Aici se află adevărata noastră provocare. Chiar dacă reprezentăm mai bine de jumătate din populația României, cifrele vorbesc de la sine. Doar 5,4% dintre primari, 21,2% dintre europarlamentarii români, respectiv 18,5% dintre parlamentari, sunt femei. Aceste statistici ne situează pe penultimul loc la nivelul Uniunii Europene privind egalitatea de gen. Această discrepanță nu reflectă doar o lipsă de egalitate de gen, ci și o subreprezentare a vocii femeilor în procesul decizional. Pentru a schimba această realitate, trebuie să fim mai unite, doamnelor, și să demonstrăm că femeile vor să fie reprezentate de femei. Este timpul să arătăm că putem face diferența și să ne implicăm mai activ în politică și administrație. Să ne susținem reciproc și să ne asigurăm că femeile au un loc pe deplin meritat la masa deciziilor. Din acest motiv am spus-o și o voi repeta de fiecare dată când voi avea ocazia: Fiecare gest de implicare contează, fiecare vot pentru o femeie înseamnă un pas înainte către o reprezentare mai corectă și mai puternică în viața publică”, a arătat Larisa Blanari.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles