FOTO Mediafax
Ritmic Suceava

Satu Mare este judeţul cu cei mai puţini bolnavi de COVID. De aproape o săptămână, judeţul nu a mai avut cazuri noi de COVID-19. De a începutul epidemiei, în Satu Mare au fost efectuate, peste 10 000 teste pentru depistarea COVID şi 82 de persoane au fost descoperite pozitivite.

Ovidiu trăieşte în Satu Mare, judeţ unde de o săptămână nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de coronavirus. De la începutul epidemiei, doar 82 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate aici. Opt oameni au murit din cauza acestui virus, dar Satu Mare este judeţul cu cel mai mic număr de infecţii cu SARS-COV2 din ţara noastră.

Ovidiu este directorul comercial al unei pizerii din oraşul Satu Mare şi spune că atât el, cât şi clienţii restaurantului unde lucrează, respectă toate regulile impuse de autorităţi. Aşa au scăpat de îmbolnăvire.

„Drumurile sunt pustii. Toată lumea stă acasă şi conştientizează faptul că e foarte important să stea acasă ca să evite contaminarea. La aceste ore, centrul oraşului ar fi trebuit să fie plin, în special de tineri”, explică Ovidiu Oanţa.

Cum a reuşit Satu Mare să înregistreze cele mai puţine îmbolnăviri de la debutul pandemiei?

„La noi, toate normele de igienă se respectă şi ăsta este un punct forte.(…) Toţi angajaţii poartă măşti şi mănuşi şi dezinfectăm toate obiectele cu care intrăm în contact, de câte ori este nevoie. Şi ăsta e un lucru care dovedeşte că Satu Mare are cel mai mic număr de cazuri de Covid”, a mai spus Ovidiu Oanţa.

Şi prefectul judeţului, Radu Bud, susţine că restricţiile şi măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului ajută, dar statisticile nu-l liniştesc.

„E o statistică bună, dar noi o privim cu multă rezervă.(…) De câte ori apare câte un caz nou, pozitiv, în minutele următoare se declanşează deja ancheta epidemiologică, astfel încât să putem afla în cel mai scurt timp care este sursa şi care sunt contacţii direcţi”.

Sursa: Mediafax

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here