More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Spitalul de Oncologie de la Suceava va fi terminat până la sfârșitul acestui an: „Vom avea o investiție în premieră la Suceava de peste 80 de paturi pentru bolnavii oncologici dar și pentru aparținători care vor putea fi cazați aici”

  Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, și Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, au vizitat șantierul noului Spital de Oncologie care se construiește în curtea Spitalului Vechi, o investiție în valoare de peste 10 milioane de euro. Șeful administrației județene s-a arătat încântat de ritmul lucrărilor, arătând că investiția urmează să fie finalizată până la sfârșitul anului.

  „Stadiul astăzi este mulțumitor de 55%. E o clădire cu patru etaje. Trei dintre ele deja sunt aproape finalizate, compartimentate, geamurile  exterioare sunt puse. Se lucrează la hidroizolația acestei clădiri. Termenul de finalizare a lucrărilor  este luna noiembrie a acestui an. Vom avea o investiție în premieră la Suceava de peste 80 de paturi pentru bolnavii oncologici dar și pentru aparținători care vor putea fi cazați aici. Practic avem în vedere un complex întreg. Clădirea veche, pavilionul vechi este prins într-un program pentru tratamentul cu radizotopi și de screening adică pentru cei care vor să-și facă verificări din punct de vedere oncologic. Avem aici și radioterapia care funcționează deja și bolnavii oncologici nu mai trebuie să meargă la Târgu Mureș, la Cluj  sau în alte zone. Sper ca la  finele acestui an să avem un spital modern aici la Suceava atât de necesar pentru cei care au boli oncologice. Firma de construcții am văzut că respectă calendarul, nu are probleme cu materialele are tot ceea ce îi trebuie să respecte graficul până la final”, a declarat Gheorghe Flutur.

  Managerul Alexandru Calancea a arătat că vechiul pavilion de oncologie va fi transformat într-un Centru de tratament cu radioizotopi unde va fi tratat inclusiv cancerul de prostată.

  „Noi vom dubla aproape numărul de paturi pe care-l avem acum în pavilionul vechi.  Vom ajunge la aproximativ 80 de paturi în această nouă clădire. Clădirea veche este pregătită și deja facem documentația necesară să o transformăm într-un Centru de tratament cu radioizotopi și sperăm să fim printre primii din  țară în 2025 care vor avea acest tratament modern și pentru cancerul de prostată. Nu există în România în momentul  de față iar în cealaltă parte  a pavilionului vechi să facem și să dezvoltăm zona de screening pentru că această boală nemiloasă este un flagel al anului 2024 la nivel mondial și trebuie să fim pregătiți. Într-adevăr vom avea aici șantiere pe  mai multe fronturi. În curtea spitalului facem un depozit central pentru că se discută în ultimul timp de stocuri mai mari de medicamente și materiale sanitare. Această situație geopolitică ne împinge într-o zonă în care să fim prevăzători și să avem tot ce ne trebuie în activitatea spitalului. Pe de altă parte avem în desfășurare și în maxim o lună de zile vom începe anveloparea spitalului nou o  investiție de peste 13 milioane de euro, apoi alte trei milioane de euro fonduri europene pentru infecțiile nosocomiale”, a explicat managerul Alexandru Calancea.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles