More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Gheorghe Flutur a vizitat șantierul de la Cetatea de Scaun a Sucevei: „Consiliul Județean Suceava alocă resurse curajoase pentru a da ceea ce se cuvine Cetății de Scaun a Sucevei”

  Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, a vizitat astăzi șantierul Cetății de Scaun a Sucevei, unde are loc o restaurare în valoare de 4 milioane de euro. Șeful administrației județene a arătat că investițiile de la cetate sunt făcute pentru ca numărul de turiști care vizitează acest obiectiv să crească.

  „Cetatea de Scaun a Sucevei, un șantier cu multe schele, o investiție de circa 4 milioane de euro a Consiliului Județean Suceava, după ce am avut o investiție anii trecuți de peste 12 milioane de euro pentru consolidarea cetății, pentru a putea fi vizitată, pentru instalarea expoziției permanente. Vedeți acum că avem aici o reparație foarte, foarte consistentă, în primul rând, consolidarea zidurilor de apărare. Sunt schele aici, se fac plombări cu piatră, chituiri, subzidiri. Contraescarpa, ceea ce vedeți dumneavoastră, pe șanțul exterior este fortificat și noi acuma avem ca proiect o mână curentă din fier forjat. Era o mână curentă din lemn. Aici veneau mii de vizitatori, spectacole de seară, și am dorit să securizăm această zonă. Va fi o investiție mare. Se lucrează la podul de acces în cetate. Probabil că, în prima parte a lunii martie va fi finalizat ca să putem da drum vizitatorilor să poată să vină la cetate. Însă, aici noi avem lucrări multe în șanțul cetății, era nevoie de aceste lucrări. Trebuie să vă spun că cetatea va deveni în perioada următoare un loc pentru multe evenimente culturale. Numai anii trecuți a adunat, anual, peste 200.000 de vizitatori, față de perioada de dinainte de restaurare când veneau 80 – 85.000. Devine un pol de atracție pentru Suceava, pentru nordul de țară, și un loc de referință pentru ctitoriile ștefaniene. Din acest punct de vedere, Consiliul Județean Suceava alocă resurse curajoase pentru a da ceea ce se cuvine Cetății de Scaun a Sucevei. Vedeți că astăzi este un șantier, așa cum șantier ați văzut și la Palatul Administrativ, și la Spitalul Județean Suceava, și la Aeroport, și pe alte foarte multe șantiere din județ. Asta înseamnă că undeva anul viitor vom finaliza multe din aceste lucrări, care să prindă contur și să atragă și mai mulți turiști”, a declarat Gheorghe Flutur.  

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles