More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Două tronsoane de drum au intrat în posesia comunei Mitocu Dragomirnei după doi ani de muncă asiduă, clarificări și insistențe: „Este un pas foarte important pentru a fi modernizate aproximativ 10 kilometri de drumuri”

  După doi ani de muncă asiduă, manifestată prin adrese, clarificări și insistențe, comunitatea din Mitocu Dragomirnei primește două tronsoane de drum care fac parte din proiectul de asfaltare pe Anghel Saligny.

  „Cu aceste două tronsoane de drum atât de necesare în sfârșit proprietatea comunei Mitocu Dragomirnei putem îmbunătăți infrastructura locală prin depunerea proiectul de asfaltare pe Anghel Saligny.  Prin acest proiect locuitorii comunei vor avea ocazia de a se deplasa în condiții mai bune, iar localitatea are toate șansele de a-și accelera dezvoltarea și prosperitatea. Mulțumim angajaților Primăriei Mitocu Dragomirnei. Mulțumim pentru răbdare și implicare Ocolului Silvic Pătrăuți, Direcției Silvice Suceava și Gărzii Forestiere Suceava. De asemenea, mulțumim Direcției Județene de Drumuri și Poduri, precum și Consiliului Județean pentru că o parte din drumurile respective au fost ale administrației județene și au fost cedate către Direcția Silvică pentru ca apoi Direcția Silvică să le cedeze întru totul nouă. Este un proiect foarte important și a fost un pas foarte important pentru că abia de acum putem încărca pe platforma proiectului Anghel Saligny toate extrasele de carte funciară pentru a fi modernizate aproximativ 10 kilometri de drumuri”, a declarat Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei.  

  Istoricul demersului

  În luna septembrie 2021 s-au deplasat în teren reprezentanți ai Ocolului Silvic Pătrăuți, ai Primăriei comunei Mitocu Dragomirnei și un inginer cadastrist pentru clarificarea situațiilor drumurilor din Dragomirna și identificarea lor în teren conform evidențelor Ocolului Silvic Pătrăuți.

  S-a constatat că acestea aparțin statului Român și a trebuit ca Primăria Mitocu Dragomirnei să radieze intabulările sale.  

  Ulterior s-a constatat că drumul forestier al statului român conținea și o porțiune din drumul județean astfel că a fost nevoie de o procedură de rectificare intabulară această incluzând hotărâri de consiliu județean.

  În luna ianuarie 2022, pe baza măsurătorilor efectuate și a documentelor de identificare comunicate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva (RNP) în calitate de administrator s-a adoptat hotărârea consiliului local și s-a formulat solicitare către Regia Națională a Pădurilor Romsilva în vederea obținerii avizului de trecere a unor drumuri din administrarea RNP în domeniul public al UAT Mitocu Dragomirnei.

  După mai multe clarificări, la data de 27 octombrie 2022, consiliul de administrație RNP a acordat avizul nr. 12 prin care s-a aprobat trecerea cu titlu gratuit a unor părți din drumurile forestiere: DRUM DRAGOMIRNA I-1KM ȘI DRUM DRAGOMIRNA II-6 KM

  Documentația a fost comunicată la MDLPA în vederea emiterii unei Hotărâri a Guvernului cu același obiect. 

  MDLPA a trimis documentația tuturor ministerelor pentru ca acestea să își comunice punctul de vedere. După primirea punctelor de vedere, proiectul de hotărâre de Guvern s-a aflat în procedură de consultare publică afișată pe site-ul Guvernului României. Ulterior, din motive independente de comuna Mitocu Dragomirnei proiectul a fost retras spre analiză. În urma acestora s-a constatat o eroare în documentația RNP motiv pentru care procedura a fost reluată de la pasul 1 în sensul emiterii unui nou aviz RNP și a unei noi HCL a Comunei Mitocu Dragomirnei. De asemenea, s-a actualizat din nou documentația topo cadastrală și financiar-contabilă a bunurilor-imobile-drumuri. Documentația astfel refăcută a fost comunicată către Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și MDLPA.

  La data de 2 noiembrie 2023 s-a aprobat în  sfârșit Hotărârea de Guvern nr. 1065/2023 privind trecerea acelor sectoare de drumuri. După publicarea în Monitorul Oficial 1000/03.11.2023 s-au făcut demersuri către Direcția Silvică Suceava și Garda Forestieră Suceava în vederea constituirii unei comisii de predare primire.

  Miercuri, 15 noiembrie 2023 comisia formată din reprezentați ai RNP prin Direcția Silvică Suceava și ai Ocolului Silvic Pătrăuți, reprezentantul Gărzii Forestiere Suceava precum și reprezentanți ai Primăriei Mitocu Dragomirnei, s-a întrunit la Ocolul Silvic Pătrăuți pentru semnarea protocolului de trecere cu titlu gratuit a tronsoanelor de din Dragomirna.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles