More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Ziua mondială a prematurității a fost sărbătorită la Spitalul Clinic Județean Suceava: „Zâmbetul mamelor, la plecarea din maternitate alături de piticul lor, este mulțumirea personalului secției de Neonatologie”

  Astăzi, 17 noiembrie, se sărbătorește „Ziua mondială a prematurității” cu scopul de a crește gradul de educare și informare privind prematuritatea și implicațiile nașterii premature în viața nou născuților cât și familiilor lor.

  „Nașterea prematură este principala cauză de mortalitate neonatală și mulți dintre prematurii care supraviețuiesc suferă de dizabilități neurologice, auditive și vizuale dar și de probleme respiratorii și cardiovasculare. Unele dintre nașterile premature pot fi prevenite așa că sunt foarte importante controalele prenatale la medicul de familie și medicul obstetrician cât și investigațiile paraclinice. În Spitalul Județean Suceava, în anul 2022 s-au născut 256 de prematuri. În anul 2023, până în momentul de față, s-au născut 213 prematuri sub 2500 de grame. Toți acești prematuri și familiile lor greu încercate ne surprind în fiecare zi prin curajul și determinarea cu care luptă să supraviețuiască. Zâmbetul mamelor, la plecarea din maternitate alături de piticul lor, este mulțumirea personalului secției de Neonatologie”, a declarat doctorul Dana Murariu, medicul șef al secției de Neonatologie.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles