Ritmic Suceava

Ziua de 8 Martie a fost plină de surprize la Mitocu Dragomirnei. La Căminul Cultural din localitate a avut loc un spectacol de muzică folk și poezie dedicat mamelor, doamnelor și domnișoarelor din Mitocu Dragomirnei.

Invitatul special a fost cântărețul de muzică folk Walter Ghicolescu, care a pregătit o surprinsă excepțională pentru poeta locală Daniela Logigan. Folkistul a transformat o poezie de-a profesoarei într-un cântec, emoționând întreaga sală.

„M-am bucurat încă de la început când Radu m-a sunat și a zis că vrea neapărat să fiu de 8 martie la el, deși, eu pe 7 martie am fost la televiziune în București. Acum merg înapoi la București pentru că am de cântat, mâine cânt la Bacău, dar bucuria de a cânta femeii, chiar de ziua ei, nu are limite și așa că efortul nu se mai pune. Nu mă așteptam să vină chiar el să mă ia. Mi-a spus că îmi trimite doi șoferi cu o mașină și când am ieșit din studio și l-am văzut pe holul televiziunii, nu îmi venea să cred, nici nu l-am recunoscut în primă fază. Referitor la momentul creat de mine pe versurile doamnei, întotdeauna mă bucură ideea de a cunoaște oameni talentați care scriu și care nu sunt cunoscuți sau mai puțin cunoscuți, că sunt cunoscuți local, că sunt cunoscuți zonal sau la nivel național prin intermediul Facebook sau alte medii de promovare online, dar nerecunoscuți în sensul de clasici. În momentul în care Radu mi-a spus cât de inimoasă este doamna și cât alături de el este în toate proiectele și îl susține, fiind un om pe care se bazează, am venit cu ideea de a face rost de câteva poezii ale doamnei. Asta s-a și întâmplat. Am primit câteva poezii de la Radu, el le-a luat de la cineva și am compus un cântec, folosind o poezie întreagă și din altă poezie refrenul, astfel că din  două poezii a ieșit un cântec. Doamna nu a știut nimic, cântecul a fost compus ieri în câteva minute, nu contează, dar a fost o chestie de moment. Am vrut să fie 100% surpriză. În momentul în care am urcat din nou pe scenă după momentul festiv, cu premierea, cu tot ce a fost, cu poeziile pe care le-au recitat colegii mei de spectacol, printre care și doamna, Radu a rugat-o să rămână pe scenă. Doamna nu știa inițial. Și atunci, am început să cânt și doar dumneaei a recunoscut versurile și poate doar cei care le știau. Pe la jumătatea piesei, am spus că sunt versurile doamnei și atunci toată sala a început să aplaude, înțelegând de ce doamna a rămas pe scenă, de ce este emoționată. M-am bucurat să-i aduc această emoție. După cum a spus și la final, în afară de îmbrățișările copiilor, cel mai frumos cadou și mai emoționant a fost cântecul compus de mine pe versurile domniei sale. Dincolo de a veni și a cânta într-un spectacol, știți cum se spune am venit, am cântat, am luat banii și am plecat, dincolo de asta, care înseamnă mercantilism pur, emoția și prietenii pe care ți-i faci, legăturile sufletești pe care ți le creezi când mergi undeva sunt mult mai importante și de aceea cu siguranță cu doamna mă voi mai auzi și cu cei din sală și cei care au venit la final să mă felicite. Sala a fost plină, oamenii sunt în continuare dornici de emoție și de muzică bună, pentru muzica folk este muzică de valoare în primul rând. Faptul că eu am fost cel ales, în unanimitate, și de doamnele de la școală, cadrele didactice, și eu am fost profesor de matematică până acum opt ani, a fost o mare bucurie și o onoare. Să ne revedem cu bine și cu noi armonii”, a declarat Walter Ghicolescu.

Radu Reziuc, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, s-a arătat încântat de reușita evenimentului, anunțând că va fi repetat pe viitor.

„Am mai făcut o dată o ediție și o sărbătoare în cinstea femeii, de 8 martie, în perioada în care eram viceprimar. La momentul acela, am făcut-o cu talente locale, când a fost vorba de muzică, cu fete și băieți care cântau muzică populară, și cu poezii compuse tot de poeți locali, domnul Davidiuc, doamna Bombonica Curelciuc era atunci. Anul acesta este alt context. Fiind Postul Mare și știind că am și persoane care sunt de religie penticostală, am gândit că trebuie să mergem pe o altă zonă și atunci poezie și cântec pentru mama. Am avut poeți din Mitocu Dragomirnei, doamna Logigan și doamna Herghelegiu, dar la capitolul muzică, am îmbrățișat muzica folk, o muzică care are ca bază poezia, momentul poetic, poezia bună, versurile bune. În momentul în care ne-am gândit cine va cânta, primul gând și unicul a fost Walter Ghicolescu. Îl cunosc de câțiva ani și îmi este foarte drag. Este aici datorită soției mele pentru că prin Dana l-am cunoscut pe domnul Walter și de atunci l-am îndrăgit și de atunci îi ascultăm melodiile. Dar m-am sfătuit și cu colegii din Primărie și în special cu cadrele didactice care au fost în număr atât de mare. Votul a fost în unanimitate pentru Walter Ghicolescu. Am fost norocos pentru că l-am sunat cu o lună și ceva înainte, nu avea program și nu l-am întrebat care, cum, unde. I-am spus Walter pe 8 ești la Mitoc și doar atât. A fost la Mitoc și a fost o bucurie nespusă. Toate momentele de pe scenă au fost bucurie și cetățenii de onoare, trei doamne alese din comună, și mamele care au copii mulți, și momentul poetic a fost unul de excepție, dar domnul Walter Ghicolescu a făcut într-adevăr momentul special. Au plâns mamele, au râs mamele, au fost pline de fericire, au aplaudat, s-au bucurat, dar nu în ultimul rând, au cântat cu Walter. A știut să le îmbie astfel încât a fost un totul la acest spectacol. Mă simt obligat să repetăm acest moment și închei cu această părere a mea că ziua de 8 Martie este prea puțin o zi pe an să serbăm femeia. Aceste zile trebuie să fie mai multe pentru că femeia într-adevăr este cea mai importantă ființă din viața noastră. La mulți ani, doamnelor, mamelor, domnișoarelor, la mulți ani, femeii!”, a arătat primarul Radu Reziuc.

Poeta Daniela Logigan a fost extrem de emoționată de momentul pregătit de Walter Ghicolescu arătând că este cel mai frumos cadou pe care l-a primit de 8 Martie, în afară de îmbrățișarea copiilor ei.

„În afară de îmbrățișarea copiilor mei, cred că este cel mai frumos cadou de 8 Martie. A fost o onoare pentru mine. Mulțumesc mult, domnului Walter Ghicolescu, pentru surpriza minunată”, a spus Daniela Logigan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here