Ritmic Suceava

Colindele au răsunat vineri seara în sala Casei de Cultură din Dorna Candrenilor, oamenii acestor locuri arătând încă o dată că sunt adevărați păstrători de obiceiuri și datini populare din vechime, dar care sunt simțite la aceeași intensitate și astăzi. Chiar dacă progresul societății schimbă de la o zi la alta viața satului, datorită primarului Dănuț Candrea, în Dorna Candrenilor, obiceiurile strămoșești sunt mai vii ca niciodată, evenimentul deosebit fiind organizat de Primăria și Consiliul Local Dorna Candrenilor. 

Concertul de colinde și cântece de Crăciun „Nașterea Domnului nostru” a adus pe scena Casei de Cultură Dorna Candrenilor invitați de seamă, iubiți și apreciați de public. Alături de Paula Hriscu, Alexandru Pop și Fuego, pe scenă au urcat și Ansamblul „Plai Bucovinean” și Corul „Eclessia Dorna Candrenilor”. Nu au lipsit nici cetele tradiționale, apreciat și răsplătit cu multe aplauze de către public fiind Dansul caprei.  

„Magia Crăciunului ne aduce anul acesta împreună la Concertul de colinde și cântece de Crăciun «Nașterea Domnului Nostru ». Ne dorim astfel să marcăm astfel începutul Sărbătorilor de iarnă, care sperăm să ne găsească sănătoși și alături de cei dragi. Pe această cale, doresc să urez tuturor locuitorilor comunei Dorna Candrenilor, Sărbători liniștite cu sănătate și armonie. Sfintele Sărbători ale Crăciunului să ne fie binecuvântate”, a transmis Dănuț Candrea, primarul comunei Dorna Candrenilor.

Ca o adevărată gazdă, edilul a servit colindătorii cu colăcei, nuci și fructe, de toate acestea bucurându-se și publicul, spre deliciul celor mici care au savurat fiecare moment al spectacolului.

Atmosfera de sărbătoare a fost simțită la cote maxime, atât de bunici cât și de nepoți, toată lumea apreciind eforturile administrației locale de a organiza un astfel de eveniment. La spectacol au participat și preoții din parohiile comunei, preacucernicii părinți binecuvântând publicul și artiștii care au bucurat sufletele celor prezenți.

Seara s-a încheiat cu un recital al îndrăgitului solist Fuego, care a ridicat lumea în picioare. Publicul a cântat cu iubitul artist, versurile pline de sensibilitate făcând să apară lacrimi pe fețele mamelor care își așteaptă copiii, acasă de Crăciun. Spiritul și bucuria Sărbătorilor i-au cuprins pe spectatori, care cu greu s-au despărțit de Fuego, dar nu înainte de a-l surprinde cu nenumărate buchete de flori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here