Ritmic Suceava

Slujbă cu zeci de enoriași în interiorul Mânăstirii Acoperământul Maicii Domnului, din satul sucevean Gheorghițeni. Oamenii nu poartă măști, iar distanța socială este ignorată, după cum se poate vedea și din filmulețul postat pe Facebook de Arhiepiscopia Tomisului. Polițiștii au început verificările în acest caz.

UPDATE:15:14: „În urma apariției imaginilor în spațiul public, ne-am sesizat, iar conducerea IPJ Suceava a dispus efectuarea de verificari, urmând ca în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, au declarat reprezentanții IPJ Suceava pentru ziarul Libertatea.

Slujba a avut loc miercuri, în interiorul Mânăstirii Acoperământul Maicii Domnului, din Gheorghițeni, comuna Dorna-Arini. Timp de trei ore la slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu alți preoți, recomandările autorităților au fost ignorate.

Deși masca de protecție este obligatorie în spațiile închise, enoriașii nu au respectat această măsură. De asemenea, nici distanța socială nu a fost păstrată între oamenii prezenți la slujbă.

În imagini se vede și cum mai mulți copii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță. Momentul e surprins la 2:38:45.

Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Miercuri, 8 iulie 2020

Pe 17 iunie, Biserica Ortodoxă a publicat un set de reguli cu privire la participarea oamenilor la slujbele religioase. Printre acestea se numără: distanța de 1,5 metri între persoane, iar purtarea măștii este obligatorie în lăcașul de cult.

Sursa: Libertatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here