FOTO Ilustrativ
Ritmic Suceava

La data de 5 august 2022, la ora 19.08, un echipaj de poliție care patrula pe DN 17, pe raza localității Ilișești, a făcut semn regulamentar de oprire unui autoturism Nissan X-trail.

Șoferul a virat stânga pe DJ 178 înspre localitatea Ciprian Porumbescu și a mărit viteza de deplasare, cu scopul de a se sustrage, astfel că polițiștii au pornit în urmărirea lui. După o distanță de aproximativ 8 kilometri, individul de la volan cât și pasagerul din partea dreapta față, au coborât din mașină și au fugit într-o zonă împădurită, agenții fiind pe urmele lor.

Pe timpul urmăririi pedestre, unul dintre polițiști a somat verbal „Poliția, stai că trag!”, context în care a tras în plan vertical, 3 focuri de avertisment.

Din primele verificări, s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla Denis Pelmuș, de 26 de ani, din comuna Ciprian Porumbescu, care nu are permis de conducere pentru nicio categorie. Acesta a furat autoturismul tatălui său, din fața porții.

La fața locului a fost solicitat un tehnician criminalist, procedându-se la examinarea din punct de vedere criminalistic a autoturismului.

Ulterior, în baza unei informații obținute de către polițiști, șoferul a fost identificat și preluat de către agenții de poliție de la locuința de domiciliu.

Pe timpul urmăririi, Denis Pelmuș a săvârșit mai multe abateri la regimul rutier, fiind înregistrat de aparatul radar montat pe autospeciala de poliție, fiind sancționat prin 4 procese verbale, cu amendă totală în cuantum de 14.065 de lei.

Polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a tânărului. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava. 

Cercetările sunt continuate de lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și furtul în scop de folosință.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here