More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un nou vehicul folosit la transportul ilegal de lemne a fost confiscat de polițiștii suceveni, la Sucevița

  Polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos, fiind identificate mai multe transporturi neconforme, aplicate sancțiuni contravenționale și fiind confiscate cantitățile de material lemnos transportate ilegal.

  Totodată, polițiștii au imobilizat pentru o serie de neconformități încă o autoutilitară utilizată la transportul materialului lemnos cu încălcarea legislației în domeniu.

  La data de 2 martie 2024, la ora 12.30, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse de către IPJ Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DJ 209K raza comunei Burla, autoutilitara Ford Transit condusă de Ioan B., din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele personale și ale autoutilitarei.

  Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn de foc specia fag, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

  Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 2 martie a.c., fapt pentru care i s-a solicitat șoferului să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

  Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,72 mc lemn de foc specia fag.

  Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,72 mc lemn de foc specia fag în valoare de circa 1.000 de lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

  Totodată, în urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că, autoutilitarei în cauză i-a fost suspendată înmatricularea din data de 15 septembrie 2022, șoferul fiind sancționat contravențional.

  În aceste condiții s-a dispus și imobilizarea mijlocului de transport.

  Cu ocazia deplasării către punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea a oprit pentru control pe DJ 209 K raza comunei Volovăț autoutilitara Mercedes Benz condusă de Grigore I., din satul Voievodeasa, comuna Sucevița, care a prezentat pentru control documentele autoutilitarei, precizând că actul de identitate și permisul de conducere nu le are asupra sa.

  Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn buștean gater specia rășinoase, iar cu această ocazie a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

  Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 2 martie 2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

  Astfel, s-a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,15 mc lemn buștean gater specia rășinoase.

  Pentru acest motiv, șoferul a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 3,15 mc lemn buștean gater specia rășinoase în valoare de 1.500 de lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

  Totodată, întrucât șoferul nu avea asupra sa permisul de conducere și actul de identitate, acesta a fost sancționat contravențional.

  Anterior, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos pe raza comunei Sadova – DN 17A.

  Șoferul a prezentat un aviz pentru cantitatea de 5,29 mc lemn rotund rășinoase specia brad și pentru cantitatea de 10,11 mc lemn rotund rășinoase specia molid, ambele valabile.   

  Întrucât existau suspicicuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, autoutilitara a fost condusă la Atelierul de Producție Sadova, unde a fost efectuat cubajul materialului lemnos. În urma inventarierii materialului lemnos de către reprezentanții din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta, s-a constat faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 21,23 mc, rezultând în urma aplicării toleranțelor prevăzute de lege cantitatea de 6,52 mc în plus. 

  Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 6,52 mc material lemnos în valoare de 1.773 lei.

  De asemenea, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, pe raza comunei Marginea, pe un drum neamenajat din proximitatea pârâului Sucevița, a oprit pentru control o autoutilitară, ce transporta materiale lemnoase.

  Șoferul a fost legitimat în persoana unui bărbat din comuna Sucevița, care a precizat că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos pe care îl transporta.

  În continuare s-a procedat la interogarea aplicației SUMAL, constatându-se faptul că pentru mijlocul de transport fuseseră emise 2 avize de însoțire materiale lemnoase, ambele având status-ul „acceptat confirmat manual”, astfel rezultând că materialele lemnoase identificate în autoutilitară erau transportate fără a fi însoțite de documente specifice de transport.

  S-a procedat la conducerea autoutilitarei la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase, rezultând faptul că, în autoutilitară se afla cantitatea de 8,16 mc lemn de esență rășinoase (7,95 mc lemn gater din specia brad și molid și cantitatea de 0,21 mc lemn foc din specia brad), în valoare totală de 3.820 lei.

  Pentru aceste motive, șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă, iar cantitatea de 8,16 mc lemn de esență rășinoase a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

  Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles