More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un dezaxat din Adâncata care și-a strangulat fosta concubină cu un cablu a fost arestat preventiv

  Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava din data de 29 februarie 2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Gelu Alexa, din comuna Adâncata, pentru comiterea infracțiunilor deîncălcare de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecțieși lovire sau alte violențe.

  La data de 25 februarie 2024, bărbatul nu a respectat sentința civilă emisă de Judecătoria Suceava, respectiv a încălcat ordinul de protecție valabil pentru o perioadă de 6 luni, prin care i s-au impus acestuia mai multe interdicții/măsuri, constând în aceea că s-a deplasat la locuința fostei sale concubine și a pătruns în curtea imobilului de locuit, deși cunoștea că prin emiterea ordinului de protecție mai sus menționat i-a fost interzis acest lucru, iar ulterior, la data de 27 februarie a.c., a încălcat din nou ordinul de protecție deplasându-se la locuința fostei sale concubine, a pătruns în casa de locuit, deşi cunoștea că prin emiterea ordinului de protecție mai sus menționat i-a fost interzis acest lucru şi a exercitat acte de violență împotriva acesteia prin lovirea cu pumnul în zona feței și ulterior cu piciorul în zona capului, urmate de strangularea acesteia cu un cablu, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare un număr de 12-14 zile, conform înscrisurilor medico- legale emise de SJML Suceava. 

  La data de 28 februarie 2024, faţă de suspectul Gelu Alexa s-a dispus măsura preventivă a reţinerii, pentru o durată de 24 de ore.

  La data de 29 februarie a.c., inculpatul Gelu Alexa a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Suceava cu propunere de arestare preventivă, propunere însuşită, pe numele inculpatului fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

  Cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor.

  Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles