More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un călugăr de la un schit din Manolea a fost reținut de polițiști după ce l-a omorât în bătaie pe amicul său de pahar

  La data de 14 ianuarie 2024, în jurul orei 16.00, la Spitalul Municipal Fălticeni a fost adus Florentin R., de 58 de ani, din comuna Forăști, care era în comă de gradul IV și a suferit un stop respirator, medicii fălticeneni dispunând transferul său de urgență la Spitalul Clinic Județean Suceava, unde, din nefericire a decedat în jurul orei 22.30.

  Din verificările polițiștilor a reieșit că, în cursul zilei de 13 ianuarie a.c., Florentin R. și fratele său, Vasile R., au mers la un schit din satul Manolea, unde au consumat băuturi alcoolice în exces cu Stafie Iacob, de 73 de ani, călugăr la acel schit.

  Spre seară, Vasile R. a plecat acasă deoarece se simțea rău, lăsându-și fratele cu călugărul Stafie, cei doi continuând să consume băuturi alcoolice.

  În noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2024, pe la ora 03.30, Florentin R. a mers la grajdul schitului spunând că vrea să dea drumul animalelor. Din acest motiv, între el și Stafie Iacob a avut o ceartă și a degenerat într-o bătaie, călugărul lovindu-l de mai multe ori pe prietenul său de pahar.

  Stafie Iacob a anunțat rudele bărbatului că acesta s-a îmbătat și a căzut și nu se mai poate ridica.

  În dimineața zilei de 14 ianuarie a.c., pe la ora 05.00, Dănuț R., însoțit de fiul său, Marius R., s-au dus pentru a-l lua pe fratele său Florentin R., pe care l-au dus acasă. După ce au ajuns la domiciliu, l-au schimbat de haine, însă au observat că bărbatul nu își revine astfel că au solicitat un echipaj medical.

  În primă fază a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, însă din investigațiile făcute de anchetatori s-a stabilit că moartea a fost una violentă, încadrarea faptei fiind schimbată în omor.

  Stafie Iacob a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat Tribunalului Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles