More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Senatorul Ioan Stan: „Implementarea salariului minim european va îmbunătăţi în mod considerabil viaţa românilor”

  Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan, a transmis un comunicat de presă prin care a anunțat că în urma implementării salariului minim european, salariații cu venituri mici vor simți din plin o creștere din punct de vedere al banilor.

  „În urma implementării salariului minim european, românii vor avea o serie de avantaje dintre care amintim creșterea salariilor mici, în principal la salariații din mediul privat, la un nivel adecvat situației economice din România, creșterea salariilor medii, ca efect al creșterii salariului minim, pentru a se menține diferențierile de vechime, studii și experiență între angajați şi nu în ultimul rând apropierea de media salariilor europene, odată cu dezvoltarea economică a ţării, deoarece politicile salariale din România vor fi construite după modelul european. De asemenea, se va obţine stoparea creșterii decalajelor dintre cei cu salarii mici și cei cu salarii mari, întrucât salariului minim se va raporta mereu la salariul mediu pe economie iar reșterea salariilor mari va determina, implicit, creșterea salariului minim. Totodată, implementarea salariului minim european va genera predictibilitate pentru salariați, pentru că inclusiv guvernele de dreapta care erau în general ostile creșterii salariilor mici, vor trebui să aplice mecanismul de creștere a salariului minim aprobat prin lege. Acest lucru conduce şi la predictibilitate pentru mediul de afaceri, deoarece mecanismul de creștere instituit prin lege, le va permite angajatorilor să estimeze cheltuielile cu salariile pe tot anul. În acelaşi timp, implementarea salariului minim european va îmbunătăţi considerabil sustenabilitatea sistemului de pensii, deoarece creșterea salariilor implică automat și creșterea contribuțiilor aferente pentru pensii. Mai mult decât atât, creșterea salariilor odată cu economia, înseamnă creșterea CASS aferentă, deci mai mulți bani inclusiv pentru Sănătate. Drept urmare, implementarea salariului minim european va îmbunătăţi în mod considerabil viaţa românilor, oferindu-le perspectiva unui viitor sigur din punct de vedere economic şi nu numai”, a declarat senatorul Ioan Stan.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles