Ritmic Suceava

Stim cu totii ca deratizatorii sunt buni in ceea ce fac – sa identifice severitatea infestarii cu gandaci, sa elaboreze un plan de tratament si sa finalizeze exterminarea gandacilor. Dar cum vin cu aceste planuri de tratament? Si daca ati atras deja gandaci in casa, la ce va puteti astepta in ceea ce priveste serviciul?

Cei de la serviciul de deratizare au mai multe tehnici pe care le folosesc pentru a elimina gandacii din casa. Primul lucru pe care il fac este sa identifice ce tip de gandac va afecteaza casa. Exista sute de specii de gandaci in intreaga lume, dar cele mai frecvente specii sunt gandacii germani, gandacii orientali si gandacii americani. Desi toate aceste tipuri de gandaci au aripi, ei prefera sa se napusteasca pe podea sau pe pereti ca mijloc principal de transport.

Spre deosebire de companiile de control al daunatorilor, deratizatorii adopta o abordare dura pentru a scapa de gandacii din casa voastra. Cele mai comune materiale si metode pe care le folosesc deratizatorii pentru a efectua exterminarea gandacilor sunt insecticidele cu momeala cu gel, fumigatia, acidul boric, hidrmetilnonul si fipronilul. Aceste ultime doua sunt de obicei transformate intr-un spray, pe care deratizatorii il imprastie in jurul perimetrului casei voastre, precum si in interiorul casei in zonele in care este concentrata activitatea gandacilor.

Aceste substante chimice sunt puternice, in special cele utilizate in timpul fumigarii. Nimeni nu ar trebui sa fie in interiorul unei case in timp ce se efectueaza fumigarea cortului.

Deratizatorii folosesc o varietate de substante chimice pentru a ucide gandacii. Acidul boric este un ucigas ieftin si eficient care a fost folosit de peste un secol. Riscul de pericol pentru animalele de companie si copiii cu acid boric este minim. Desi poate dura cateva zile pentru a elimina complet problema cu gandacii, veti incepe sa vedeti gandaci morti in casa si in jurul casei voastre intr-o zi sau doua.

In ciuda numelui, acidul boric este de fapt o substanta alba pudra pe care deratizatorii o raspandesc in jurul casei voastre in zonele in care au vazut activitate cu gandaci sau unde exista puncte de intrare pentru gandaci. Acestia va consuma sursele de hrana disponibile si lasa fecale, deoarece gandacii tind sa se ingrijeasca singuri. Cand trec prin pulberea alba, simt nevoia sa o linga de pe membre si de pe corp, consumand astfel acidul boric. Apoi acidul se dizolva in stomacul lor si ii omoara incet. 

Hidrametilnonul este o substanta chimica mai intensa folosita de exterminatori pentru controlul gandacilor. Eradica mai multe tipuri diferite de insecte, inclusiv gandaci, furnici si termite. Se gaseste cel mai adesea in statiile de momeala sau motelurile de gandaci. Aceste dispozitive functioneaza folosind un bloc de momeala impletit cu otrava pentru a tenta gandacii (sau alte insecte) sa consume o parte din otrava. Aceste statii de momeala au iesiri multiple, permitand gandacilor otraviti sa se intoarca in coloniile lor si sa infecteze alti indivizi. Hidrametilnonul actioneaza mai rapid decat acidul boric, dar este extrem de daunator pentru animalele de companie si copii daca este consumat. Daca este utilizat in siguranta si in mod corespunzator, hidrametilnonul este o modalitate eficienta de a elimina problema cu gandacul. Firma 3d-deratizarecompleta.ro are cele mai bune preturi dezinsectie Bucuresti!

Fipronilul, ultimul pesticid de pe lista noastra, este in esenta un agent paralizant. Ca si acidul boric, este o substanta pudra de culoare alba. Deratizatorii raspandesc fipronil atat in ​​interior, cat si in exterior, unde inhiba receptorii gandacilor, rupand conexiunea dintre creier si muschi. Este destinat sa fie raspandit atat in ​​zonele in care a fost observata activitate de gandaci, cat si in punctele comune de intrare pentru gandaci. Ingestia de fipronil este daunatoare animalelor de companie si oamenilor. Daca exterminatorul  foloseste aceasta substanta chimica, este recomandat sa ramaneti in afara casei atat in ​​timpul aplicarii, cat si pentru cateva zile dupa.

La ce sa va asteptati dupa ce un exterminator pulverizeaza gandaci? 

Specialistii in deratizare fac un singur serviciu pe vizita. De cele mai multe ori, ei aplica pesticide sub forma de pulverizare in interiorul si in afara casei. In interiorul peretilor, deratizatorii acorda o atentie deosebita punctelor comune de intrare pentru gandaci, inclusiv plinte, dulapuri de bucatarie si zone intunecate si umede.

Iata la ce va puteti astepta dupa ce un exterminator pulverizeaza gandaci:

Mai putine excremente: gandacii lasa excremente in apropierea locurilor in care se cuibaresc – este posibil sa vedeti chiar aceste semne ale gandacilor inainte de a vedea un gandac real. Excrementele lor arata ca niste pete negre pudrate. Dupa exterminare cu succes, ar trebui sa vedeti mult mai putine excremente in casa.

O cantitate foarte mica de gandaci morti: Dupa o vizita a exterminatorului, veti intalni cativa gandaci morti. Dar acest lucru nu este atat de comun pe cat credeti. Dupa ce gandacii ingereaza sau inhaleaza otrava, se intorc in general la cuiburile lor pentru a muri.

Mai multa activitate a gandacilor decat inainte: in mod paradoxal, este posibil sa observati o cantitate neobisnuit de mare de activitate a gandacilor dupa tratament. Acest lucru se datoreaza faptului ca gandacii, nocturni, fug. Ei fug de repellentii si insecticidele pe care deratizatorii le-au eliberat in casa voastra.

Unii oameni cred ca o singura vizita a exterminatorului le va rezolva problema gandacilor. Aceasta este o eroare – un tratament de exterminare nu este o solutie permanenta de prevenire a gandacilor. Desi veti observa o scadere dramatica a activitatii gandacilor, casa voastra poate necesita mai multe tratamente pentru a va rezolva permanent problema gandacilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here