More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Românii l-au votat pe Mircea Lucescu drept cel mai bun antrenor român din toate timpurile (SPORT)

  Mircea Lucescu (74 de ani) a fost ales de oamenii din țara noastră cel mai bun antrenor din toate timpurile din fotbalul românesc, conform unui sondaj reprezentativ la nivel național comandat de ProSport și realizat de Grupul de Studii Socio Comportamentale Avangarde, condus de Marius Pieleanu, unul dintre cei mai importanți sociologi români.

  • Perioada studiului: 3-7 iunie 2020
  • Eșantion: 910 subiecți din populația adultă neinstituționalizată a României
  • Metoda: CATI (interviuri telefonice)
  • Marja de eroare: 3,3% pentru un nivel de încredere de 95%

  ProSport a contractat Grupul de Studii Sociologice Avangarde pentru a afla părerea românilor în ceea ce privește numele celui mai bun antrenor din toate timpurile din fotbalul românesc. Mircea Lucescu i-a devansat de departe pe Victor Pițurcă, Emeric Ienei sau Anghel Iordănescu.

  „Il Luce” a fost ales de 40% dintre subiecții eșantionului, fiind lider autoritar. Anghel Iordănescu, cel mai bun antrenor al secolului trecut, se află doar pe locul 4 în acest top, cu doar 6%. Între cei doi s-au poziționat Victor Pițurcă și Emeric Ienei, cu câte 10%. Cosmin Olăroiu a fost ales de 4%, fiind urmat de Dan Petrescu (3%), Răzvan Lucescu (2%) și Ștefan Kovacs (1%).

  Iordănescu (70 de ani) a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români ai anilor ’70, reușind meciuri memorabile cu echipa de club, dar și cu naționala, culminând cu o carieră extraordinară de antrenor. A fost secundul lui Emeric Ienei la cucerirea celui mai important trofeu din istoria fotbalului românesc, Cupa Campionilor Europeni. Și-a adus contribuția și la câștigarea Supercupei Europei din 1987 cu Steaua.

  Maestru emerit al sportului, Anghel Iordănescu a fost desemnat oficial „cel mai bun antrenor român al secolului XX”. Totul datorită faptului că a dus și naționala la două turnee finale de Campionat Mondial (1994 și 1998) și la unul de Campionat European (1996).

  Mircea Lucescu s-a impus în sondaj, cu 40%, fiind lider autoritar. În 2009 a câștigat Cupa UEFA cu Șahtior Donețk, echipă pe care a antrenat-o 12 ani. În urma acestei performanțe, „Il Luce” a fost decorat cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler. A strâns de-a lungul carierei de antrenor peste 800 de meciuri.

  Cine este cel mai bun antrenor din toate timpurile din fotbalul românesc?

  1. Mircea Lucescu 40%

  2. Victor Pițurcă 10%

  3. Emeric Ienei 10%

  4. Anghel Iordănescu 6%

  5. Cosmin Olăroiu 4%

  6. Dan Petrescu 3%

  7. Răzvan Lucescu 2%

  8. Ștefan Kovacs 1%

  Sursa: Prosport

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles