More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Restaurantele, piscinele interioare, stadioanele, teatrele și sălile de cinema ar urma să fie deschise de la data de 15 iulie (POLITICĂ)

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la Digi 24 despre următoarea etapă de relaxare. Acesta consideră că deschiderea restaurantelor trebuie controlată.

  De la 15 iulie, restaurantele, piscinele interioare, stadioanele, teatrele și sălile de cinema ar trebui să fie deschise. Totuși, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat: „Trebuie sa le redeschidem, dar in ce condiții? Trebuie să putem controla aceste deschideri”.

  „Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre. Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare. Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (…) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a spus Tătaru, întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută luni, dacă se ia în calcul redeschiderea restaurantelor la 15 iulie.

  Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a emis luni un semnal extrem de grav de alarmă cu privire la evoluția epidemiei de coronavirus în România.

  Tătaru a avertizat că în acest moment autoritățile nu mai au pârghii să controleze epidemia, în urma ultimelor evoluții de pe scena politică și a deciziilor CCR.

  „Încă nu am ieșit din momentul medical, l-am agravat în această perioadă. Încă nu am terminat cu primul val și vedem că acesta se accentuează. Gândiți-vă că poate urma un val doi, iar noi trebuie să controlăm această a doua cocoașă a primului val fără pârghii politice”, a spus Nelu Tătaru, în direct la Digi 24.

  Sursa: Capital

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles