More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Patru stații de încărcare electrice vor fi montate în comuna Moara: „Cu pași mărunți, Moara se transformă într-o «comună verde»”

  Comuna Moara continuă să se dezvolte sub administrația edilului Eduard Dziminschi, iar în viitorul apropiat, locuitorii de aici vor beneficia de transport public civilizat, cu autobuze electrice. În acest sens, primarul Eduard Dziminschi a anunțat că au fost achiziționate două stații de încărcare electrice în Moara Carp.

  „În comuna Moara este în desfășurare proiectul «Sistemul de transport public ecologic metropolitan- etapa I», și ca urmare a achiziționării mijloacelor de transport electrice, am achiziționat și două stații de încărcare electrice în Moara Carp. În vederea îmbunătățirii condițiilor de mobilitate urbană, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generată de transporturi și pentru sporirea siguranței rutiere în comuna noastră, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, am reușit să obținem o nouă finanțare prin program AFM pentru proiectul: «Realizare de stații de încărcare pentru vehicule electrice în comuna Moara, județul Suceava». Proiectul presupune achiziționarea altor două stații de încărcare electrice, una la Căminul Cultural Liteni și cealaltă la Căminul Cultural Moara, care de asemenea este în plin proces de reabilitare și modernizare. Cu pași mărunți, Moara se transformă într-o «comună verde», a transmis edilul comunei Moara, Eduard Dziminschi.  

  Pentru locuitorii din comuna Moara, acestea sunt vești foarte bune deoarece mulți dintre ei folosesc autobuzele firmelor private pentru a ajunge la serviciu, în municipiul Suceava, iar mijloacele de transport în comun nu fac față, în prezent, fluxului de călători, mai ales dimineața.  

  Opt localități aflate în jurul municipiului Suceava vor beneficia de proiectul de transport metropolitan. Peste 80 de autobuze moderne, 100% electrice, vor asigura transportul localnicilor care lucrează în oraș, dar și a elevilor și studenților. Proiectul de transport metropolitan va costa aproximativ 70 de milioane de euro, iar comuna Moara este unul dintre beneficiari.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles