More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Părinții unui copil din Mitocu Dragomirnei, care a intrat în moarte cerebrală, au fost de acord cu donarea organelor, însă s-au răzgândit după ce au vorbit cu duhovnicul lor: „Le-a spus că nu este bine ceea ce fac”

  O familie din comuna Mitocul Dragomirnei, județul Suceava, trăiește o tragedie imensă: băiatul lor de doar 14 ani a intrat în moarte cerebrală după ce s-a înecat cu mâncare. Totul s-a petrecut luni, 11 septembrie.

  În timp ce mânca, copilul, care se confrunta cu o boală neurologică, a început să aibă crize convulsive care au dus la aspirarea unui aliment. Părinții au cerut ajutorul cadrelor medicale care, ajunse la locuință, au constatat că băiatul se afla în stop cardio-respirator. Astfel, au început manevrele de resuscitare. După aproximativ o oră, medicii au reușit să îi repornească inima, conform Europa Liberă România.

  „Din păcate, din punct de vedere cerebral nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean din Suceava.

  Pavel, care elev în clasa a VII-a, a fost spitalizat la Suceava, iar o zi mai târziu, marți, 12 septembrie, cadrele medicale au tras concluzia că acesta a intrat în moarte cerebrală. La sfârșitul aceleiași zile, medicii l-au întrebat pe tatăl lui Pavel dacă dorește să ofere altor copii bolnavi o șansă la viață.

  Conform medicilor, bărbatul a încuviințat la început și a semnat miercuri dimineața consimțământul pentru prelevarea de organe.

  „Ulterior, familia nu a mai fost de acord cu prelevarea de organe”, a spus doctorul Teodorovici, de la Spitalul Județean Suceava.

  La doar câteva ore după ce și-a dat acordul, tatăl adolescentului a revenit la spital pentru a anunța că s-a răzgândit.

  Potrivit reprezentanților Centrului de Prelevare și Donare din Regiunea Moldovei, bărbatul a revenit asupra deciziei după ce ar fi vorbit cu duhovnicul. De menționat este faptul că tatăl adolescentului lucrează ca zilier la Mănăstirea Dragomirna.

  „Familia, după ce a venit și a semnat acordul, s-a adresat duhovnicului, care le-a spus că nu este bine ceea ce fac”, a declarat dr. Raluca Neagu, coordonatoarea centrului.

  De asemenea, reprezentanții așezământului religios, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei, au declarat că hotărârea a fost a familiei.

  În continuare, dr. Raluca Neagu a declarat că, după ce părintele și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, i-a anunțat pe reprezentanții Agenției Naționale de Transplant, care, ulterior, au vorbit cu toate centrele de transplant pentru a fi identificate persoanele care s-ar fi putut bucura de o nouă șansă la viață.

  În această situație, totul se desfășoară rapid. Astfel, au fost achiziționate bilete de avion pentru cadre medicale din Capitală, care urmau să se ducă la Suceava pentru prelevarea de organe.

  Totodată, în cazul adolescentului, se primise acordul pentru prelevarea de ficat și rinichi. Rinichiul ar fi urmat să ajungă la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. În aceeași ordine de idei, la Iași, șase copii, care se aflau pe lista de așteptare pentru transplant de rinichi, au fost anunțați să vină la spital pentru a li se efectua teste de compatibilitate.

  Sursa: Adevărul

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles