More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Doi indivizi au scăpat de închisoare după ce au pus la cale incendierea unei gospodării din Mihoveni

  Curtea de Apel Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptei săvârșite de inculpatul Nicolae Sebastian Macovei, din infracțiunea de distrugere în infracțiunea de tentativă la distrugere. Acesta este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la distrugere. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

  Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Nicolae Sebastian Macovei va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la una din următoarele două instituţii publice: Primăria Municipiului Suceava sau la Primăria Comunei Şcheia, judeţul Suceava.

  De asemenea, Curtea de Apel Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice dată faptei săvârșite de inculpatul Gheorghiță Cornel Andriciuc, din infracțiunea de instigare la distrugere în infracțiunea de instigare la tentativă la distrugere. Acesta este condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracțiunii de instigare la tentativă la infracțiunea de distrugere. Termenul de supraveghere stabilit este de trei ani.

  Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Gheorghiţă Cornel Andriciuc va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Municipiului Suceava sau la Primăria Comunei Şcheia, judeţul Suceava.

  Cei doi inculpați sunt obligați să plătească în solidar părții civile suma de 1.000 de lei (daune materiale) și 3.000 de lei (daune morale).

  S-a dispus confiscarea unei sticle de plastic cu eticheta ”Coca-Cola”.

  Decizia este definitivă.

  Inițial, înaintea schimbării încadrării juridice dată faptelor săvârșite de inculpați, Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Nicolae Sebastian Macovei la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, iar Gheorghiţă Cornel Andriciuc a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la distrugere.

  La data de 24 februarie 2021, la ora 09.00, Gheorghe G. a depus o plângere penală cu privire la faptul că la locuința sa din satul Mihoveni, comuna Șcheia, persoane necunoscute au dat foc la o anexă. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „distrugere” și „distrugere sub forma instigării”.

  Principalul suspect este Nicolae – Sebastian Macovei, de 25 de ani, la acea dată, localnic. În seara zilei de 22 februarie a.c., în jurul orei 20.20, acesta s-a deplasat prin grădina locuinței lui Gheorghe G., din satul Mihoveni, comuna Șcheia, având asupra sa un pet din plastic care conținea benzină, cu ajutorul căruia a incendiat oblonul din lemn, montat în partea exterioară la șură, provocând distrugerea acestuia pe o suprafață mică.

  Suspectul Nicolae – Sebastian Macovei a recunoscut fapta și a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava.

  În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că piromanul a fost de fapt instigat de Gheorghiță Cornel Andriciuc.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles