More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Orașul Vicovu de Sus continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat sub conducerea primarului Vasile Iliuț

  Orașul Vicovu de Sus continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat, edilul Vasile Iliuț anunțând că două săli de sport se vor construi în perioada următoare, în cadrul unor unități de învățământ: Este vorba despre Școala Gimnazială nr. 2 din Laura și Școala Gimnazială nr. 3 din Plai, care vor beneficia de condiții moderne pentru orele de sport, cu fonduri europene.

  „Am aprobat documentația tehnico-economică și depunerea cererilor de finanțare prin fonduri europene în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027, pentru construirea a două săli de sport în incinta Școlilor Gimnaziale nr. 2 din Laura și nr. 3 din Plai”, a declarat primarul Vasile Iliuț.

  Om cu o viziune extraordinară de dezvoltare, acesta depune toate eforturile pentru ca lista finanțărilor aprobate pentru dezvoltarea orașului Vicovu de Sus să nu se oprească aici și să acopere cât mai multe domenii de activitate.

  „Suntem astfel pe drumul cel bun în ceea ce privește posibilitățile de finanțare prin fonduri europene și ne propunem ca până la sfârșitul acestui an să atragem cel puțin 25 de milioane de euro pentru finanțarea unor proiecte legate de infrastructură, învățământ, spații verzi și regenerare urbană. De asemenea suntem eligibili pentru a obține finanțare cu bani europeni atât pentru modernizarea pieței centrale, cât și pentru amenajarea unui spațiu urban cu caracter recreativ în vecinătatea pensiunii Vad Martin. Referitor la acest ultim proiect, al cărui amplasament a fost scos la licitație de către fosta administrație la prețul de 400 euro/ar, dar din motive legale nu s-a putut concretiza intenția de vânzare, noi ne dorim să devină un punct de atracție și relaxare pentru comunitate și chiar dacă avem semnat contractul de execuție, suntem în așteptarea obținerii finanțării necesare prin Programul Regional deoarece accesarea fondurilor europene este singura soluție având în vedere alte proiecte de investiții care au prioritate în momentul de față”, a completat Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles