More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Sărbătoarea „Bujorului de Munte” de la Șaru Dornei a ajuns la cea de-a XVII-a ediție

  Ziua Bujorului de munte a fost sărbătorită, weekendul care tocmai s-a încheiat, cu mult fast în comuna Șaru Dornei, atât localnicii cât și turiștii bucurându-se de o atmosferă de poveste. Sărbătoarea „Bujorului de Munte”, ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, a fost marcată prin evenimente ce s-au derulat pe parcursul a două zile, administrația locală în frunte cu primarul Ioan Cătălin Iordache, fiind o gazdă exemplară pentru publicul extrem de numeros.

  Evenimentele au debutat sâmbătă cu sfințirea Căminului Cultural din Șaru Dornei, după ce clădirea a trecut prin ample lucrări de renovare și modernizare, iar cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înființare a școlii din localitate, au avut loc o serie de sesiuni de comunicare pe teme istorice. Asociația scriitorilor și artiștilor din Țara Dornelor a organizat o lansare de carte, ziua continuând pe stadionul Neagra Șarului, cu premierea câștigătorilor la competițiile sportive care au fost organizate cu aceat prilej. Pe scena amplasată pe Stadionul Neagra Șarului a urmat un spectacol de muzică populară susținut de artiști locali , iar după lăsarea întunericului, toată lumea s-a distrat la o discotecă în aer liber, unde atmosfera a fost asigurată de Dj Harra.

  Ziua cea mai aglomerată a fost de departe cea de duminică, care a debutat cu o vizită în Parcul Național Călimani, unde a putut fi admirat, Bujorul înflorit.

  În acest cadru festiv, au fost invitate pe scenă cuplurile din comuna Șaru Dornei care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsătorie, administrația locală condusă de primarul Ioan Cătălin Iordache oferindu-le câte un cadou, iar doamnele au primit și câte un frumos coș cu flori. Cele 13 cupluri de aur ale comunei sunt Maximiuc Petru și Valeria, Melinte Ioan și Elena, Melinte Vasile și Dorina, Moroșan Ilie și Ortensia, Negrea Ion și Doina, Țimpău Gheorghe și Maria, Țarca Adrian și Dorica, Apetrei Petru și Ortansa, Apopei Nistor și Elena, Candrea Ion și Doina, Cozan Gabriel și Didina, Cozan Mircea și Doina, Furnică Ioan și Elena.

  „Ani și ani de zile să fiți tot așa cum sunteți astăzi, bine, bucuroși, fericiți și cu sănătate. Să dați exemplu generațiilor tinere. Felicitări atât din partea mea personal, cât și din partea Consiliului Local”, a urat primarul Ioan Cătălin Iordache cetățenilor de aur ai comunei.

  Petrecerea închinată Bujorului de munte a continuat cu concert de muzică populară susținut de îndrăgitul și apreciatul artist Alexandru Brădățan, Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, copii din comună, Clubul Copiilor filiala Neagra Șarului, Sorin Filip, Călin Brăteanu și Grupul „Flori Bucovinene”, Daria Bodnar, Remus Pascariu, Raoul, Daniela Gyorfi, Grupul Folcloric „Bujorul de munte” Cârlibaba, Oana Tomoiagă, Ciprian Petroaie, Pamfil Roată, Laura Erhan și Trupa „Bucovina Project”.

  Seara de duminică și totodată Sărbătoarea Bujorului de munte „La Poale de Călimani” s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles