More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Încă 100 de români au fost diagnosticați pozitiv cu coronavirus în Germania (INTERNAȚIONAL)

  100 de români din Magdeburg (Germania) sunt confirmaţi cu noul coronavirus, transmite MAE. 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane sunt în carantină.

  „În continuarea informaţiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecţia cu COVID-19 a mai multor cetăţeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetăţenilor români”, transmite MAE.

  De asemenea, autorităţile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliţie.

  A fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente şi produse de strictă necesitate, iar începând de marţi a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obţine informaţii cu privire la reglementările specifice carantinei şi pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informaţiile sunt asigurate atât în limba germană, cât şi în limba română.

  De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la situaţia menţionată.

  În urmă cu o săptămână, acolo erau 38 de cetăţeni români confirmaţi cu noul coronavirus, iar unul dintre ei murise.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles