More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Peste 30 de vieți omenești au fost salvate în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean Suceava

  Investiția de aproximativ 600.000 de euro a Consiliului Județean Suceava în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava își dovedește importanța, până la data prezentă fiind salvate peste 30 de vieți omenești.

  Activitatea Laboratorului de Stimulatoare din cadrul secției de Cardiologie a fost inițiată la data de 25 octombrie 2023, iar până în prezent s-au implantat 34 de stimulatoare cardiace, proceduri efectuate atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați prin programare.

  În prezent, în cadrul laboratorului activează doi medici, doctorul Ciprian Mitric și doctorul Paul Mihai Boarescu, și o asistentă, Lăcrămioara Blanariu.

  Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat și activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulator.

  În prezent costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Național de Sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace.

  În planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui Laborator de Ablații Cardiace (tratament modern al tulburărilor de ritm cardiac).

  „Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sf. Ioan cel Nou» Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate”, a declarat doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles