More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Un an și cinci luni de închisoare cu executare pentru Cimpa în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de fiul său Anducu și „locotenentul” lui „Mână”

  Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Cătălin Cimpoiași zis „Cimpa” la un an și cinci luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

  În același dosar a fost condamnat și fiul acestuia Alexandru Cimpoiași zis „Anducu” la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

  Alături de ei a mai fost condamnat și mâna dreaptă a lui Cimpa, Marius Florin Mănălăchioaiei zis „Mână” tot la un an și cinci luni de închisoare, însă cum fapta a fost comisă în stare de recidivă, magistrații au stabilit ca acesta să execute doi ani și opt luni de închisoare.

  Decizia judecătorilor suceveni este definitivă.

  Amintim că, la sfârșitul lunii iulie 2022, Cătălin Cimpoiași zis Cimpa, de 50 de ani, Alexandru Cimpoiași zis Anducu, de 26 de ani, și Marius Mănălăchioaie zis „Mână”, de 25 de ani, toți din municipiul Suceava, au fost lăsați în libertate sub control judiciar după o noapte petrecută în Arestul IPJ Suceava.

  Atunci, polițiștii au efectuat 3 percheziții domiciliare și au dispus măsura reținerii față de trei persoane implicate într-o altercație în luna mai 2022. Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

  La data de 2 mai 2022, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către lucrătorii din cadrul UPU Suceava cu privire la faptul că Bogdan P., de 36 de ani, s-a prezentat la această unitate medicală întrucât a fost agresat fizic.

  La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică care l-a identificat pe bărbat, stabilindu-se că acesta ar fi fost lovit în zona feţei de către trei indivizi.

  Deși a manifestat reticență în oferirea unor detalii cu privire la evenimentul în care a fost implicat și cu privire la susținerea poziției procesuale, polițiștii au continuat verificările fiind întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „lovirea sau alte violențe”.

  În urma activităților  investigative și de cercetare penală întreprinse la nivelul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, s-a conturat activitatea infracțională suspecților Cătălin Cimpoiași, Alexandru Cimpoiași și Marius Mănălăchioaiei sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice.

  La data de 2 mai 2022, în jurul orei 21.00, fiind în fața unei săli de jocuri de noroc situată în municipiul Suceava, cei trei au exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate, lovind-o cu pumnii şi cu picioarele în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni fizice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale, iar prin acțiunile acestora, executate în loc public, a fost creată o stare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

  Pentru probarea activității infracționale și completarea materialului probator în cadrul dosarului penal, la data de 29 iulie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au desfășurat 3 percheziții domiciliare la locuințele agresorilor. În acțiune au fost angrenați 11 lucrători din cadrul Biroul Investigații Criminale, 2 grupe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava și grupă de subofițeri jandarmi din cadrul IJJ Suceava.

  La data de 29 iulie 2022, în urma efectuării celor 3 percheziții domiciliare și a unei percheziții asupra unui autoturism au fost identificate mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei.

  S-au emis trei mandate de aducere pe numele suspecților, aceștia fiind duși la sediul Poliției Municipiului Suceava.

  În urma audierii acestora, lucrătorii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a reținerii celor 3 suspecți pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

  Cei trei bărbați au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

  Cimpa este un soi de interlop în municipiul Suceava, de-a lungul timpului el fiind implicat în diverse altercații violente. În urmă cu doi ani, el a reușit să scape in extremis de închisoare după ce un localnic pe care l-a bătut, tot împreună cu fiul său Andu, în fața unui bar din centrul Sucevei, și-a retras plângerea.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles