More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FOTO Polițiștii au confiscat un TAF de la un individ din Vatra Moldoviței care a tăiat ilegal doi copaci dintr-o pădure din Sucevița

  Polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos dar și verificările în fondul forestier, fiind indisponibilizat un TAF- Utiliaj tip Volă  utilizat la exploatarea și tăierea ilegală de material lemnos.

  Au fost aplicate amenzi și au fost confiscați peste 30 metri cubi de cherestea și material lemos în valoare de circa 15.000 de lei.

  La data de 8 februarie2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au obținut o informație cu privire la faptul că în fondul forestier al Ocolul Silvic Marginea, o persoană care a tăiat și sustras doi arbori.

  În urma deplasării cu operativitate la fața locului și a cercetărilor efectuate a rezultat că în fondul forestier, în parcela U.A, 72 A, U.P. II Bercheza, pe raza comunei Sucevița, un bărbat a tăiat și sustras doi arbori, aceștia fiind transportați cu un utilaj de manipulare a lemnului, într-o căruță, care se afla la fața locului.

  S-a procedat la legitimarea persoanei în cauză, rezultând că acesta este David Pelepco, domiciliat în satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviței. Acesta se afla lângă o căruță care era încărcată cu bușteni specia rășinoase, el menționând că materialul lemnos provine de la doi arbori din specia rășinoase, pe care anterior i-a tăiat și ulterior i-a transportat.

  În proximitatea acestei căruțe a fost identificat un motofierăstrău, două topoare, un lanț metalic, o canistră din plastic și o centură de fixare a mărfii.

  Cu privire la aceste bunuri, bărbatul a declarat că îi aparțin și că acestea au fost utilizate la tăierea, cioplirea, respectiv la manipularea materialelor lemnoase.

  Tot în zonă a fost identificat și un utilaj de tip volă, ce avea în cupă șase bucăți de lemn, cu o lungime de 40 cm, bărbatul menționând că acestea fac parte din arborii pe care anterior i-a tăiat.

  Ca urmare a inventarierii masei lemnoase s-a constatat că cei doi arbori au împreună un volum total de 3.518 mc și au o valoare de 2.090 lei, depășind de 10.7 ori prețul unui mc de masă lemnoasă pe picior la data săvârșirii faptei.

  Întreaga masă lemnoasă a confiscată și a fost predată în custodie  Ocolului Silvic Marginea – Direcția Silvică Suceava.

  Cu privire la împrejurările identificării în fondul forestier, bărbatul a declarat că, la data de 8. Februarie 2024, în jurul orei 11.00, a luat TAF-ul fratelui său din zona Pasului Palma, fără acordul acestuia, a legat de aceasta o căruță și s-a deplasat în fondul forestier administrat de către Ocolul Silvic Marginea, pentru a sustrage arbori.

  Polițiștii au dispus ca bunurile folosite la săvârșirea faptelor respectiv utilajul de tip volă, căruța, drujba, cele două topoare, centura de fixare a mărfii și o canistra de aproximativ 10 l de benzină, să fie ridicate  pe bază de ordonanță, deoarece constituie probe în procesul penal.

  În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles