Ritmic Suceava

Comuna Mitocu Dragomirnei este una dintre cele mai frumoase localități din județul Suceava. În ultimii ani, comunitatea, care este o oază de cultură și istorie, nu a ținut pasul cu celelalte localități din jurul municipiului Suceava, în ceea ce privește dezvoltarea. Sub conducerea primarului Radu Reziuc, Mitocu Dragomirnei a reușit să recupereze din acest decalaj, edilul reușind să obțină finanțare pentru foarte multe proiecte, care vor schimba la față întreaga localitate.

Poate cel mai important proiect care se află în implementare pe raza comunei Mitocu Dragomirnei îl reprezintă cel ce vizează înființarea rețelei de apă și canal.

Lucrările la acest proiect au început în luna septembrie și se desfășoară într-un ritm susținut, autoritățile locale sperând ca până la finele anului 2023 rețeaua de apă și canal să fie funcțională.

„În momentul de față Con Bucovina lucrează pe cinci șantiere în comună. În patru șantiere la apă și canalizare, iar pe Dealul Morii se lucrează la casa de apă. Lucrările sunt de bună calitate, atât noi ca autorități locale cât și cetățenii suntem foarte mulțumiți de colaborarea cu această firmă. Dacă se va continua în acest fel, la finalul anului viitor este posibil să avem funcțională rețeaua de apă și canalizare. Am început în acest fel întrucât străzile care se află acum în lucru, strada Imașului, strada Cireșului, strada Sărăturii și strada Trandafirului, urmează să fie asfaltate prin Programul Național Anghel Saligny. Acest proiect este din finanțare europeană, prin programul POIM, și este coordonat de Consiliul Județean Suceava și ACET”, a declarat primarul Radu Reziuc.

Proiectul „Înființare rețea de apă și canal în comuna Mitocu Dragomirnei” prevede realizarea unei rețele de 18 kilometri de apă și 18 kilometri de canalizare, ce va deservi 700 de locuințe.

Valoarea proiectului este de 7 milioane de euro, iar durata de execuție este de 30 de luni, fiind un pas important spre dezvoltare, confort și civilizație.

O mare importanță o are faptul că Mitocu Dragomirnei va racorda rețeaua de alimentare cu apă, de la stația din Ițcani, apa provenind din Berchișești – apa de munte a Moldovei, iar rețeaua de canalizare va fi racordată la municipiul Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here