Ritmic Suceava

Centrul Cultural „Florin Piersic” din satul Corlata, comuna Berchișești, a fost dotat și utilat cu aparatură de ultimă generație pentru ca evenimentele culturale din zonă să poate să se desfășoare în cele mai bune condiții, iar formațiile populare de dansuri vor avea de acum costume populare pentru toate categoriile de vârstă. Acest lucru a fost posibil datorită implicării extraordinare a primarului Violeta Țăran, care pe lângă timp și energie, a pus și mult suflet în derularea acestui proiect extraordinar.

„Vă anunț cu bucurie că am recepționat Proiectul <<Achiziţii dotări Centrul Cultural Florin Piersic>> din satul Corlata, comuna Berchişeşti, finanțat prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) – Centrul Regional Nord-Est Iaşi. Investiţia include toate cele necesare bunei funcţionări a acestei instituţii de cultură: staţie de amplificare, mobilier, aer condiţionat, corpuri de iluminat, proiectoare, sistem de alarmare antiefracţie, sistem de supraveghere video. În cadrul aceluiaşi proiect, au fost achiziţionate costume populare complete pentru toate categoriile de vârstă, destinate formaţiilor populare din comuna noastră, iar prin realizarea acestei investiţii, Centrul Cultural care poartă numele vestitului nostru actor este acum pregătit să organizeze manifestări culturale, sociale şi educaţionale de amploare, dispunând de toate dotările pentru a găzdui spectacole şi reprezentaţii cultural-artistice de înaltă calitate”, a declarat Violeta Țăran, primarul comunei Berchișești.

Valoarea eligibilă a proiectului „Achiziţii dotări Centrul Cultural Florin Piersic” Corlata a fost de 148.432 de euro, fondurile fiind nerambursabile.

Construcția acestui centru a început în anul 2007, cu finanțare de la Ministerul Culturii, căminul cultural fiind inaugurat cinci ani mai târziu, în 2012, iar la inaugurare a participat și marele actor Florin Piersic.

În satul Corlata, comuna Berchișești, la data de 27 decembrie 1899, s-a născut profesorul universitar doctor, colonel, medic veterinar, Ștefan Piersic, tatăl marelui actor Florin Piersic. Simbolul cinematografiei românești este legat afectiv de Corlata, încă din copilărie, vacanțele petrecându-le în casa bunicilor de aici.

Din data de 27 august 2000, marele actor este „Cetățean de onoare” al comunei Berchișești, fiind prezent la evenimentele importante ale comunității.

În Centrul cultural „Florin Piersic” sunt, de asemenea, amenajate, două spații expoziționale cu destinație specială. În prima dintre acestea se regăsesc diplomele și premiile renumitei formații locale „Cerbul” din Corlata, într-o expoziție inedită și extrem de interesantă. A doua încăpere expozițională poartă numele „Vladimir Florea și alte personalități ale localității Corlata”, în care sunt găzduite fotografii, lucrări și alte documente ale celebrului sculptor, precum și ale altor personalități originare din zonă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here