More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Femeile din zona Gura Humorului sunt așteptate și mâine să se testeze gratuit pentru depistarea precoce a cancerului de col sau de sân: „Deși screeningul cancerului de sân sau de col nu poate preveni apariția acestuia, poate ajuta la depistarea precoce a bolii și astfel este mai ușor de tratat”

  Unitatea Mobilă de Screening, dotată cu aparatură și materiale sanitare precum un cabinet ginecologic, cu specialiști de la Institutul Regional de Oncologie Iași, este prezentă de ieri în Gura Humorulrui, pentru mamografii gratuite și teste Babeș Papanicolau sau HPV. Caravana mobilă se va afla în Gura Humorului și mâine, vineri, 22 septembrie iar femeile eligibile au nevoie doar de buletin, în original și copie.

  Femeile care se vor prezenta la testările gratuite trebuie să aibă vârsta între 25 și 29 de ani, pentru testare Babeș Papanicolau și între 30-64 ani, pentru testare HPV- Virus Papiloma Uman și nu au mai făcut vreun astfel de test gratuit în ultimii cinci ani. Nu vor fi testate pacientele care au antecedente sugestive de cancer de col uterin sau care au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin.

  Pot beneficia de mamografie digitală gratuită femeile cu vârsta între 50 și 69 de ani, fără diagnostic confirmat de cancer mamar, fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar și care nu au făcut mamografie în ultimele 12 luni.

  „Screening-ul cancerului de sân reprezintă testarea periodică, la intervale regulate, a tuturor femeilor din grupa de vârstă la risc (50-69 de ani) pentru a detecta prezența cancerului. Deși screeningul cancerului de sân sau de col nu poate preveni apariția acestuia, poate ajuta la depistarea precoce a bolii și astfel este mai ușor de tratat”, au explicat reprezentanții DSP.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles