More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  FCSB s-a distrat cu Dinamo în prima manșă a semifinalei din Cupa României (SPORT)

  FCSB a câștigat clar manșa tur a semifinalei Cupei României, pe terenul lui Dinamo, scor 3-0. Lotul întinerit cu forța al roș-albaștrilor s-a distrat în Ștefan cel Mare cu trupa de comedie a lui Dinamo. Popa, Olaru și juniorul Dumitru au înscris și elevii lui Vintilă sunt ca și calificați în finală.

  Dinamo a pierdut primul duel cu FCSB și s-a îndepărtat astfel de câștigarea Cupei României și de calificarea în sezonul următor din Europa League.

  Sună ca o poantă ideea aceasta după care „câinii” s-ar afla acum la penultima treaptă dinaintea Europa League! Participarea în semifinalele Cupei conține șansa de a căpăta un bilet european, forma de azi a echipei indică o posibilitate mai mare ca roș-albii să meargă în „B” în stagiunea viitoare, nu în Europa.

  Cu peluza plină, „câinii” au păcălit în duelurile recente cu FCSB că n-ar fi fost chiar atât de slabi. În atmosfera specială din derby, ei jucau mai bine decât erau capabili în condițiile obișnuite și-i încurcau pe roș-albaștrii indiferent dacă pe banca dinamoviștilor se afla Dușan Uhrin, Vasile Miriuță, Mircea Rednic. Pe stadionul gol, peluza nu mai injectează energie și curaj în formația lui Mihalcea și, în atmosfera de amical cu miză, Dinamo arată îngrozitor.

  Atacul gazdelor nu există în prima repriză, 45 de minute în care oaspeții irosesc ratări care mai de care mai mare. Popa, Adi Petre, Moruțan, păcălesc apărarea lui Mihalcea oricând vor ei și rămân de fiecare dată singuri cu Piscitelli, ca într-un exercițiu dintr-un antrenament pentru îmbunătățirea finalizării. Lui Adi Petre chiar i-ar folosi un asemenea exercițiu!

  Internaționalul de tineret caută o „scăriță”, exagerat de optimist în privința bagajului său tehnic, și dă cu piciorul în pământ. Criticile lui Becali nu pot să constituie singura explicație pentru prestațiile dezamăgitoare ale acestui vârf pe care naționala de tineret l-a făcut să pară talentat. Liga din Danemarca ridicase o întrebare în dreptul lui Petre, din moment ce el nu izbutise să se impună la Esbjerg.

  Mai apără Piscitelli în alte situații în care FCSB ajunge aproape să marcheze, mai greșesc și atacanții oaspeților, relaxați în lupta cu fundași care le permit să-și facă oricâte ocazii vor. Adi Popa și Olaru înregistrează prăbușirea lui Dinamo. Rivala „câinilor” e ca și calificată în finală, ei mai au de tras pentru salvarea de la retrogradare încă o lună de acum încolo.

  Liviu Manolache, statisticianul Gazetei, îmi scrie pe whatsapp spre finalul jocului: „Salut! Scriam fișele despre derby și uite ce nume mi-au apărut când am ajuns la litera L, cu jucătorii lui Dinamo prezenți în derby: Lutz Iosif, Lucescu Mircea, Lucuță Teodor, Lupu Dănuț, Lupescu Ioan Angelo, Lobonț Bogdan, Lazăr Valentin”. Evoluție!

  FINAL » Dinamo – FCSB 0-3

  Au marcat: Adi Popa ’32, Olaru ’74, C. Dumitru ’82

  Dinamo: Piscitelli – Kilyen, M. Popescu, R. Grigore, Skovajsa – Mrzljak, Răuță – Sorescu, Fabbrini, V. Lazăr – D. Popa

  FCSB: A. Vlad – Crețu, Miron, I. Cristea, Pantea – Vînă, Ov. Popescu, D. Olaru – Moruțan, Ad. Petre, Ad. Popa.

  Sursa: GSP

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles