More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Deputatul Ioan Balan: „Stabilitatea politică și economică asigurată de actuala coaliție de guvernare au transformat România într-un adevărat pol de atracție pentru investițiile străine din Uniunea Europeană”

  Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan i-a transmis ministrului Economiei, Florin Marian Spătaru, o solicitare de informații privind distribuția investițiilor străine directe în anul 2022 – Regiunea Nord – Est.

  „Stabilitatea politică și economică asigurată de actuala coaliție de guvernare, precum și măsurile stimulative adoptate în favoarea mediului economic au transformat România într-un adevărat pol de atracție pentru investițiile străine din Uniunea Europeană. Potrivit celor mai recente evaluări ale Băncii Naționale a României, în primele nouă luni ale anului 2022 investiţiile străine directe au însumat peste 7,26 miliarde euro, cu peste 17% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, iar perspectiva pozitivă se menține. Cu toate acestea, după cum foarte bine cunoașteți, tendința investițiilor străine directe este aceea de a se loca tot în mediile dezvoltate, în proximitate fluxurilor financiare și ale infrastructurii rapide de transporturi. Acest lucru a determinat în anii trecuți o dezvoltare dezechilibrată a României pe regiunile sale istorice, cu poli de dezvoltare peste media Uniunii Europene și zone economice slab dezvoltate. Pentru că unul dintre obiectivele majore de dezvoltare îl reprezintă diminuarea decalajelor în interiorul țării și luând în considerare pârghiile pe care le are Guvernul României, prin Ministerul Economiei, de a genera măsuri stimulative pentru investitorii care s-ar reloca în zonele mai puțin dezvoltate ale României, vă solicit, domnule ministru, următoarele informații: 

  • Care a fost, în primele 11 luni ale anului 2022, volumul total al investițiilor străine directe care s-au realizat în Regiunea Nord-Est? Solicit o situație care să reflecte localizarea acestora pe județele din regiune și specificul acestora (industrie, servicii, comerț etc).
  • În condițiile în care Regiunea Nord-Est oferă avantaje competitive deosebit de atractive (forță de muncă de bună calitate, infrastructură locală în dezvoltare, administrații locale deschise către parteneriate cu mediul privat) vă solicit să precizați dacă aveți în vedere să generați măsuri stimulative pentru investitorii străini care ar opta să realizeze investiții în această regiune? Vă rog să precizați, de asemenea, dacă, în anul 2022, în cadrul întâlnirilor cu diferiți investitori străini, ați susținut ca aceștia să-și orienteze investițiile către Regiunea Nord-Est”, a transmis deputatul Ioan Balan.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles