More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Cum îl apără Administrația Prezidențială pe Klaus Iohannis: „Purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională” (POLITICĂ)

  Klaus Iohannis a apărut fără mască în mai multe fotografii realizate la Consiliul European.

  Fotografiile s-au viralizat rapid, iar Administraţia Prezidenţială a reacţionat printr-un comunicat de presă, prin care a transmis că în acel spaţiu purtarea măştii de protecţie era opţională.

  Iohannis apare într-una dintre fotografii alături de mai mulţi lideri europeni printre care şi Emmanuel Macron şi premierul danez Mette Frederiksen care poartă mască.

  Într-o altă ipostază, Iohannis a fost surprins fără mască pe holuri.

  Potrivit Administraţia Prezidenţială preşedintele României a ales să nu poarte mască în unele situaţii, chiar dacă se afla într-un spaţiu închis, deoarece aceast aspect era opţional.

  Punctul de vedere transmis de Administraţia Prezidenţială:

  „Administratia Prezidentiala: În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfăşurat în condiţii maxime de siguranţă sanitară, însă purtarea măştii în cadrul şedinţelor plenare, cât şi în alte formate restrânse, a fost opţională, şi nu obligatorie, aşa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video şi din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor 4 zile şi 4 nopţi de negocieri intense, Preşedintele României, la fel ca şi alţi lideri europeni, a folosit masca de protecţie, existând doar unele excepţii punctuale, cu durată limitată” .

  Liderii europeni, care s-au întâlnit la Bruxelles, la summitul UE, au ajuns la un consens şi vor acorda un ajutor de urgenţă de 750 de miliarde de euro.

  Sursa: Mediafax

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles