More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Comuna Bosanci are și în 2024 un buget generos pentru investiții, care va ajuta la creșterea nivelului de trai al cetățenilor

  Comuna Bosanci este locul unde se investește mereu, iar proiectele pentru dezvoltarea zonei, sunt principala preocupare a edilului Neculai Miron. Drumuri asfaltate, utilităţi până la poarta cetăţeanului, instituţii care să arate civilizat şi locuri unde populaţia activă să îşi poată petrece timpul frumos şi sănătos fac parte din strategia prin care comuna Bosanci vrea să-și continue dezvoltarea şi să atragă investiţii care să le facă oamenilor traiul mai bun. De la copiii cei mai mici, la cei mai vârstnici locuitori, cât și tineretul şi populaţia activă, aducătoare de venituri şi plus de valoare în comunitate, toate categoriile de persoane sunt vizate de proximele investiţii aflate pe masa edilului Neculai Miron.

  Fie că este vorba despre fonduri din bugetul local, fonduri guvernamentale sau europene, comuna Bosanci continuă să se dezvolte, urmând să fie și în acest an un adevărat șantier, iar sintagma „nu se poate”, nu există în vocabularul conducerii administrației locale.

  În perioada imediat următoare, nu mai puțin de zece proiecte importante, dintre care șase prin fonduri europene, câte unul prin Anghel Saligny și prin Administrația Fondului de mediu și alte două prin bugetul local, vor fi implementate în comună. Dintre acestea, amintim, Proiectul pentru extinderea rețelei publice de apă potabilă și extindere rețea publică de canalizare. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 10 milioane de lei iar banii au fost obținuți prin Programul „Anghel Saligny”. În cadrul acestui proiect, este prevăzută înființarea unui tablou electric de automatizare pentru grupul de pompare, cât și montarea unor rezervoare de apă pentru asigurarea rezervei de incendiu.

  „Pentru anul 2024 veniturile cuprinse în buget, nu pot depăși suma de 24.803.200 lei, formate din impozite și taxe locale estimate a se încasa în valoare de 5.360.740 lei, impozit pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, concesiuni, chirii, taxe apă-canal, taxe judiciare de timbru, la care se adaugă cote defalcate din impozitul pe venit în valoare de 3.867.000 și sumele defalcate din TVA în valoare de 5.056.000 lei. Menționăm faptul că pentru finanțarea de bază a învățământului, respectiv pentru cheltuielile cu bunuri materiale și servicii nu s-au alocat până la această dată sume, strictul necesar asigurându-se momentan de la bugetul local al comunei, urmând ca după comunicarea sumelor în acest sens, să fie rectificat bugetul”, a precizat Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

  Atent la nevoile celor mai mici locuitori ai comunei, edilul Neculai Miron și-a propus să construiască cu bani de la bugetul local, o sală de educație fizică și sport, în curtea Școlii Gimnaziale Bosanci. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 1.500.000 de lei. Școala Gimnazială Cumpărătura va intra în ample lucrări de reabilitare, cu fonduri obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență și tot prin acest program, în comuna Bosanci sunt în derulare o serie de proiecte menite să modernizeze infrastructura școlară. Mai precis, unitățile de învățământ din comună vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, în cadrul unor proiecte în valoare de peste 550.000 de lei.  

  Administrația locală a comunei Bosanci a obținut fonduri prin Administrația Fondului de Mediu, pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal, valoarea lucrărilor fiind de 1.679.896 lei, urmând ca din bugetul locală să fie extinsă rețeaua de iluminat public din satul Cumpărătura. Fondurile alocate din bugetul local, sunt în valoare de 1.168.367 de lei.

  Lista proiectelor din comuna Bosanci continuă cu lucrări de modernizare și asfaltare pe străzile Pompier Gheorghe Colțuneac, Nuferilor, Libertății, Brutarului, Miron Costin, parțial strada Victor Babeș, Dr. Sârghi Nichifor, Constantin Brâncoveanu, Cojocarului, Arcașului, Nicolae Labiș, Plaiului din satul Cumpărătura, Florilor, Ciprian Porumbescu, Narciselor, parțial strada Cireșului din satul Bosanci și strada Bisericii din satul Cumpărătura. Prețul acestor lucrări este de aproximativ 900.000 de lei, urmând ca în cadrul unui alt proiect, în valoare de 1.000.000 de lei, să fie asfaltate străzile Pinului, 1 Mai, parțial strada Irisului, parțial străzile Primăverii, Securiceniului, Tudor Vladimirescu, și străzile Rozelor, Orhideelor, Aleea Fierăriei, Gladiolelor, Vasile Alecsandri, Păcii, Bradului, Viilor și parțial strada Cireșului din satul Bosanci.

  De menționat că în acest an, cea mai mare parte a bugetului local este direcționată pentru dezvoltarea comunității, pentru ca cetățenii să beneficieze de cele mai bune condiții de trai. Cu bani din fondurile proprii, administrația locală a comunei Bosanci, condusă de primarul Neculai Miron, va face lucrări de pavare și realizare a unui teren de volei în curtea Școlii Gimnaziale Bosanci, va împrejmui curtea acestei unități de învățământ.

  Printr-un proiect în valoare de 400.000 de lei, finanțat cu fonduri de la bugetul local, se va extinde rețeaua de electricitate pe străzile Sucevei, Oituz, Ulmului, La Vie, Redea, Ieremia Movilă, Simion Stanciu, Tineretului, Unirii, Mihai Sadoveanu, Livezilor, Ion Creangă și Murelor.

  Cu fonduri obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în comuna Bosanci se vor amenaja două stații de reîncărcare vehicule electrice, iar din bugetul local se va realiza un post de transformare alimentare stație de încărcare autobuze electrice. Tot cu fonduri proprii, se va reabilita monumentul eroilor din comună.

  Primarul acestei comune de oameni harnici și gospodari demonstrează în continuare că știe să chibzuiască fondurile pentru ca fiecare investiție să aducă schimbări majore în viața de zi cu zi a comunității.  

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles