Ritmic Suceava

La data de 9 martie 2022, a avut loc recepția tehnică a Bazinului de Înot al municipiului Rădăuți. Proiectul inițiat de fosta administrație locală condusă de Nistor Tătar a fost finalizat și recepționat de către nouă conducere în fruntea căreia se află Bogdan Loghin. Totuși, Loghin și compania nu au reușit în mai bine de jumătate de an să dea bazinul spre folosință, clădirea stând cu lacătul de ușă de la momentul recepției tehnice și până în prezent.

Edilul Bogdan Loghin se bătea cu pumnul în piept că va inaugura bazinul de înot la cel mult două luni de la recepție, însă rădăuțenii nu se vor bucura de acest proiect prea curând.

„Astăzi, 9 martie 2022, a avut loc recepția tehnică a Bazinului de Înot al Municipiului Rădăuți.Ulterior acestui pas, se va depune în Consiliul Local un proiect de hotărâre care urmează să reglementeze activitățile care se vor desfășura aici. Ne dorim ca în maxim două luni de zile să putem inaugura Bazinul, astfel, acesta putând să intre într-un flux de activitate permanent. Pe lângă activitățile didactice care se vor desfășura în această locație, ne dorim să venim în întâmpinarea tuturor rădăuțenilor, transformând acest bazin într-un punct de recreere urban”, declara primarul Bogdan Loghin la momentul recepției bazinului de înot din municipiul Rădăuți.

Proiectele de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de funcționare, întreținere și exploatare a imobilului „Bazin de înot didactic Rădăuți” și aprobarea trecerii din domeniul privat al Municipiului Rădăuți în domeniul public al Municipiului Rădăuți a imobilului – clădire „Bazin de înot didactic” situat în Municipiul Rădăuți au fost inițiate abia la data de 9 septembrie 2022, semn că timp de șase luni nimănui din Primăria Rădăuți nu i-a păsat de soarta acestui bazin de înot.

„Și noi ne-am fi dorit să îl deschidem mai repede, însă pașii procedurali care stau la baza punerii în funcțiune a bazinului, trebuiesc urmați în conformitate cu legislația în vigoare. În momentul de față, există două proiecte de hotărâre care sunt expuse public pe site-ul instituției noastre, spre dezbatere publică, urmând ca după soluționarea acestor proceduri, să fie dat în folosință bazinul. Primul proiect vizează regulamentul bazinului, iar al doilea, trecerea acestuia din domeniul privat în domeniul public”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Rădăuți.

Practic, Primăria Rădăuți condusă de primarul Bogdan Loghin a avut nevoie de șase luni pentru a redacta două proiecte de hotărâre care să fie votate în Consiliul Local pentru ca rădăuțenii să se bucure de un bazin de înot construit de vechea administrație locală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here