FOTO Svnews
FOTO Svnews
Ritmic Suceava

La data de 16.09.2020, prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției, confirmată de procuror la aceeași dată, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții Ion Cuțitar, Gică Florin Nergheș, Elvira Elena Zlatar și Veronica Maria Catargiu pentru comiterea infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, Călin Marian Catargiu pentru comiterea infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „distrugere” și Ion Valentin Cuțitar pentru comiterea  infracţiunilor de „lovirea sau alte violențe” și  „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

Față de cei șase suspecți s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, în baza ordonanțelor de reținere, fiind introduși în CRAP din cadrul IPJ Suceava.

La 17.09.2020, cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, față de aceștia luându-se măsura preventivă a controlului judiciar.

Un alt scandal a avut loc la 30.08.2020, la Dornești. La data de 30.08.2020, în intervalul orar 21.30 – 22.00, Arhip Luțu și Constantin – Cristian Luțu s-au întâlnit în drumul public, respectiv pe strada Zorilor din comuna Dornești, cu Marcel Luțu, Tiberiu – Marcel Bobu și Claudiu – Marian Luțu, iar ca urmare a unui conflict mai vechi între familiile acestora, ei s-au încăierat, lovindu-se reciproc, folosind obiecte contondente, fiindu-le astfel provocate leziuni traumatice, conform certificatelor medico-legale din data de 03.09.2020, acte de violență prin care a fost tulburată ordinea și liniștea publică.

De asemenea, Arhip Luțu a distrus, prin aruncarea cu pietre, trei ochiuri ale unui geam al imobilului de domiciliu aparținând lui Marcel Luțu, producând astfel prejudiciu persoanei vătămată.

La 17.09.2020 au fost audiați în calitate de suspecți Arhip Luțu, Constantin – Cristian Luțu, Marcel Luțu, Tiberiu – Marcel Bobu și Marcel Luțu, aceștia prezentând versiuni diferite ale evenimentului.

Prin ordonanțele organelor de cercetare penală ale poliției judiciare s-a dispus reținerea suspecților, pentru o perioadă de 24 ore pentru săvârșirea infracțiunilor de „încăierare” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”, urmând ca în cursul zilei de 18.09.2020, susnumiții să fie prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea dispunerii măsurilor legale. Au fost depuși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here