More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  VIDEO Un preot ortodox s-a culcat în fața unui dric într-un cimitir din Gura Solcii pentru că rudele au vrut să-l îngroape pe defunct la penticostali

  În cursul acestei zile, in jurul orei 12.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin 112 de către un bărbat de 51 de ani, preot ortodox la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci din localitatea Gura Solcii cu privire la un incident apărut pe parcursul unei procesiuni de înmormântare.

  S-a stabilit că în cursul a acestei zile la cimitirul comun din localitatea Gura Solcii unde sunt înhumați cetățenii de toate confesiunile urma sa fie înmormântat un bărbat de confesiune ortodoxă, toate celelalte rude ale acestuia fiind de confesiune penticostală.

  Anterior, rudele bărbatului au solicitat preotului paroh sa permită slujba de înmormântare după rit penticostal și au achitat taxele pentru locul de veci și celelalte taxe specifice, preotul ortodox fiind de acord cu întreaga procesiune.

  Cu toate acestea, în cursul acestei zile, când cortegiul funerar s-a pus în mișcare, preotul ortodox s-a alăturat și el, iar când s-a ajuns la poarta cimitirului, preotul ortodox s-a poziționat intenționat la sol pentru a nu permite dricului funerar accesul.

  Polițiștii au intervenit gradual și condescendent, mediind conflictul iscat, reușind îndepărtarea persoanei care obstrucționa accesul vehiculului mortuar fără incidente.

  Ulterior, polițiștii au rămas în zona desfășurând activități de monitorizare în vederea prevenirii oricăror incidente, ceremonialul funerar derulându-se fără alte probleme.

  În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării libertății religioase.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles