More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Ucraineanul beat care a omorât un bărbat la Ipotești a fost condamnat la 2 ani și 5 luni de închisoare cu executare

  Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Ruslan Lutytskyi la doi ani și cinci luni de închisoare, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă.

  Inculpatul trebuie să plătească către Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava suma de 130.693,92 lei, reprezentând contravaloarea spitalizării aferente persoanei decedate și a două persoane rănite.

  Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

  Amintim că, la data de 4 iunie 2022, la ora 21.45, Ruslan Lutytskyi, de 30 de ani, din Ucraina, în timp ce conducea autoturismul Mitsubishi Outlander, înmatriculat în Ucraina, pe DJ 208A, pe raza localității Ipotești, s-a angajat în depășirea autoturismului Ford Focus, ocazie cu care a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Dacia Logan condus regulamentar din sens opus de Ionuț Hostiuc, care vira dreapta pentru a intra în curtea casei sale.

  În urma impactului a rezultat rănirea gravă a lui Ionuț Hostiuc, care a ajuns în comă la spital, precum și rănirea pasagerilor săi Viorica H., Larisa H., dar și a lui Ruslan Lutytskyi și a pasagerului său Oleksandr Zamoshnykov.

  Șoferul ucrainean a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

  Ionuț Hostiuc nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza leziunilor suferite, fiind în comă, însă i-a fost prelevată o mostră de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, fără a avea consimțământul său.

  Ruslan Lutytskyi a fost arestat preventiv la câteva zile după accident, însă ulterior a fost lăsat în libertate sub control judiciar.

  Ionuț Hostiuc, de 42 de ani, din comuna Ipotești, a decedat la Spitalul Județean Suceava, după ce a fost în comă timp de aproape două luni, în urma gravului accident produs de ucraineanul beat.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles