FOTO Observator News
Ritmic Suceava

Trei români au fost arestaţi în Italia, zilele trecute, fiind acuzaţi că au bătut fără milă un bătrân italian de 84 de ani, pentru a-l jefui. După două luni de la atac, omul a murit la spital, astfel că cei trei vor trebui să răspundă în faţa justiţiei pentru infracţiunile de furt, tâlhărie şi omor.

Oroarea a avut loc anul trecut, în ziua de 2 august, în Arcade, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, Italia.

Giovanni Coghetto, un bătrân în vârstă de 84 de ani, abia ieşise din casă, pentru o plimbare, când a fost atacat de două femei, trâtit la pământ şi jefuit.

Ca să-i poată fura brăţara de la mâna şi lănţinşorul de la gât, agresoarele au început să-l lovească fără milă pe italian.

După ce l-au lăsat fără bijuterii, femeile s-au făcut nevăzute, abandonându-l bătrânul prăbuşit pe caldarâm.

La nici două luni de la atac, Giovanni Coghetto s-a stins la spital.

Potrivit lui Gianfilippo Magro, comandant provincial, moartea bărbatului a fost cauzată de rănile grave suferite în timpul bătăii.

Câteva luni mai târziu, carabinierii din Treviso, coordonați de procurorul adjunct Davide Romanelli, i-au identificat și capturat pe agresori, în baza unui mandat european de arestare, emis în data de 19 noiembrie 2020.

Cei trei sunt cetățeni români, veri: Monica Stan, 27 de ani (prinsă la Nădlac, granița dintre România și Ungaria), Manuela Stan, 26 de ani, și David Stan, 21 de ani (ambii au ajuns în cătușe la Pince, la granița dintre Slovenia și Ungaria).

Acum, românii trebuie să răspundă pentru infracțiunile de furt, tâlhărie agravată și omor.

Filmul agresiunii

În urma investigațiilor efectuate, anchetatorii au făcut o reconstituire a atacului din 2 august 2020.

Cei trei români obișnuiau să circule la bordul unei mașini Opel Astra, dintr-o regiune în alta.

Băiatul conducea, în timp ce verișoarele lui stăteau pe bancheta din spate, de unde observau și vânau posibilele victime, scrie trevisotoday.it.

Aşa s-a întâmplat şi în dimineaţa zilei de 2 august, iar capturarea infractorilor a fost posibilă datorită imaginilor suprinse de camerele de suraveghere din zonă.

În plus, după atac, Giovanni Coghetto a reușit să dea o descriere aproximativă a femeilor care l-au luat la bătaie.

Se suspectează că trio-ul ar fi comis 40 de astfel de atacuri în regiunile Veneto, Friuli, Lombardia, Emilia, Toscana și Marche.

Sursa: Observator News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here