More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Romii din Mironu care s-au bătut cu pari, topoare și coase au fost trimiși în judecată

  Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus la data de 17.07.2020 trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a patru inculpati pentru săvârşirea infracţiunilor de:

   lovirea sau alte violenţe, prev. de art. 193 al. 2 C.p. şi

            – tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 C.p.

            – toate cu aplic. art. 38 alin. 1 C.P.

  Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

  La data de 10.06.2020, în jurul orei 18:00, persoanele vătămate P.I. şi P.R.N., se întorceau de la un magazin dintr-o zona rurală a judeţului Suceava şi se îndreptau spre locuinţa lor, care se învecinează cu locuinţa familiei T.. În timp ce se aflau în faţa locuinţei martorului P.G., pe drumul comunal, în zona numită „Bahnă”, din curtea familiei vecine au ieşit inculpaţii T.R.I. şi T.U.V., care aveau asupra lor obiecte contondente şi care s-au năpustit asupra celor doi fraţi.

  În aceste condiţii, inculpatul T.R.I. l-a lovit cu o săpăligă peste corp şi cap şi inculpatul T.U.V. l-a lovit cu un topor peste corp pe persoana vătămată P.I. provocându-i leziuni în zona capului, a braţului stâng şi a membrului inferior stâng, respectiv plagă contuză, excoriaţii, echimoză şi fractură de cubitus şi rotulă stângi, necesitând 55 – 60 zile de îngrijiri medicale .

  Între timp, în conflict a intervenit şi inculpatul M.M. care iniţial avea asupra sa o coasă după care a lăsat coasa şi a luat un par, cu care a intenţionat să îl lovească pe P.I.. Agresiunile fizice descrise mai sus au fost observate şi de persoana vătămată P.S., mama primei victimei, care în încercarea de a-l proteja pe fiul ei, a intervenit în conflict, şi a fost lovită cu parul, în zona braţului, de inculpatul M.M, suferind leziuni în zona braţului drept, respectiv contuzie cu echimoză şi excoriaţie, necesitând 6-8 zile de îngrijiri medicale.

  Totodată, persoana vătămată P.R.N. a fost agresată fizic de inculpatul T.R.I., care l-a lovit cu un par în zona capului şi piciorului, provocându-i leziuni ce au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale.

  Ulterior acestui incident, la data de 10.06.2020, în jurul orei 18:30, în timp ce inculpatul- persoana vătămată M.M. se afla în faţa locuinţei sale,  a fost la rândul său tăiat cu o coasă în zona braţului stâng de către inculpatul P.S. suferind leziuni necesitând 14-16 zile de îngrijiri medicale .

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Gura Humorului.

  Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello

  Related articles