More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  Primul caz de Flurona din județul Suceava a fost semnalat la un copil de 5 luni

  La Spitalul Județean Suceava a fost înregistrat primul caz de Flurona la un copil de 5 luni.

  Ca simptomatologie acesta are doar febră înaltă, fără insuficiență respiratorie. Acesta ste internat de ieri pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava.

  Flurona este o coinfecție – virus gripal si SARS-CoV-2. Practic, pacientul are în același timp gripă și Covid. Termenul de „flurona” nu este nou, el a fost utilizat pentru prima dată la sfârșitul anilor 2020, în Israel, pentru a descrie situația în care un pacient este diagnosticat cu Covid și gripă simultan.

  Și virusurile gripale, și virusul SARS-CoV-2 sunt extrem de contagioase, ele se transmit cu ușurință pe calea aerului, prin picături de salivă sau secreții nazale de la persoana infectată, la persoana sănătoasă, în timpul unui episod de tuse ori în timpul strănului. De asemenea, transmiterea este posibilă și prin atingerea unor suprafețe sau obiecte contaminate (mese, jucării, veselă, bastiste nazale, produse de igienă etc.) și atingerea gurii, nasului, ochilor, cu mâinile contaminate, tocmai de aceea respectarea măsurilor de igienă este atât de importantă.

  Modalitatea facilă de transmitere a virusurilor gripale și a SARS-CoV-2 face ca existența unei duble-infectări să fie posibilă, mai ales în sezonul gripal (toamnă-iarnă).

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles