Ritmic Suceava

Nu mai puțin de 16.111 persoane au vizitat, în luna octombrie, expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane” deschisă la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, a anunțat Ambasada României în Spania.

Expoziția coordonată de Muzeul Național de Istorie a României adună 838 de artefacte excepționale din colecțiile a 39 de muzee din România și marchează 140 de ani de relații diplomatice între România şi Regatul Spaniei.

„Succesul evident vine să ne arate că astfel de proiecte sunt cu adevărat modele de bune practici. «Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice şi romane» reprezintă o lecție despre moștenirea culturală românească și universală, dar și despre conviețuire și acceptare, pe care publicul spaniol dorește să o afle. Interesul crescut pentru patrimoniul cultural ne determină să privim acest moment ca pe un punct de pornire și pentru alte evenimente similare, care contribuie la construirea sănătoasă a imaginii României în afara țării. Le mulțumesc tuturor românilor din Spania care își aduc aportul la promovarea expoziției în rândul comunităților în care trăiesc”, a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu.

Expoziția se bucură de Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi al Preşedintelui României, Excelenţa Sa Klaus Iohannis și va rămâne deschisă până la data de 27 februarie 2022.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here