More
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava Ritmic Suceava
  Ritmic Suceava

  O tânără de 22 de ani care a suferit un infarct miocardic acut inferior a fost salvată de medicii de la Spitalul Clinic Județean Suceava: „Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum”

  La data de 13 octombrie, o echipă formata din medici urgentiști, cardiolog, cardiolog intervenționist, medic ATI, au diagnosticat și tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani. Aceasta s-a prezentat in UPU pentru durere toracică anterioară intensă, greață și vărsături având modificări specifice pe electrocardiogramă, dar fără factori de risc.

  „Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situație cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferita a arterei coronare drepte (origine înaltă) dar bineînțeles trebuie excluse și alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz tot la o tânără de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major – era mare fumătoare”, a declarat doctorul Paul Turcoman, medic cardiolog intervenționist.

  În general, cazuri cu aceleași manifestări la vârste atât de tinere și fără factori de risc, se încadrează de obicei la suspiciuni înalte de miocardită. În această situație experiența medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a condus la punerea unui diagnostic corect și o intervenție promptă din partea echipei de cardiologie intervențională.

  Articole recente

  Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Usi Interior/Exterior si Scari Suceava Euro Fratello Euro Fratello

  Related articles