Deși în mod repetat s-a atras atenția asupra metodelor de înșelăciune în continuare mulți suceveni cad pradă celor care profită de încrederea lor și încearcă să realizeze câștiguri financiare ilicite.
Recomandările preventive promovate în mod constant au creat impresia că unele metode de înșelăciune nu mai sunt de actualitate și nu mai pot duce la victimizarea persoanelor de bună credință.
Cu toate acestea, în ultima perioadă, pe lângă înșelăciunile prin metode noi (fonduri de investiții, criptomonede, etc.) se manifestă tot mai mult și vechile moduri de operare (înșelăciuni prin metoda accidentul, comerț on-line, etc).
La data de 8 aprilie 2024, la ora 18.00, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către o femeie cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.
Având în vedere cele sesizate, s-a constituit echipa operativă din cadrul subunităţii care a stabilit că la data de 23 martie 2024, persoana vătămată a postat pe un site de socializare un anunț în care specifică faptul că dorește să vândă un bilet la festivalul UNTOLD contra sumei de 750 de lei.
În data de 6 aprilie 2024 aceasta a fost contactată de către un utilizator care i-a specificat că doresțe să achiziționeze biletul respectiv. Acesta i-a solicitat să schimbe datele cu caracter personal de pe biletul acesteia prin intermediul unui site indicat, după care îi va oferi prin transfer bancar suma solicitată.
Persoana vătămată a fost de acord, aceasta a schimbat datele sale, cu datele oferite de către persoana respectivă, trecând biletul pe numele acestuia. Ulterior, persoana vătămată a fost blocată de către utilizatorul respectiv, fără a primi suma de bani pe care o solicitase.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune” faptă prev. și ped. de art. 244 alin. (1) din Codul penal în vederea asigurării unui material probator.