Ritmic Suceava

O femeie în vârstă de 68 de ani a ajuns în stare  gravă la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava, cu simptome de infarct miocardic. După eforturi susținute ale medicilor cardiologi intervenționiști, pacientei i s-au montat două stenturi, care practic i-au salvat viața.

„Pacienta în vârstă de 68 de ani, avea afectare multivasculară pentru care s-a efectuat angioplastie cu două stenturi farmacologic active Orsiro, cu un rezultat final foarte bun. A fost o leziune de o complexitate moderată”, au precizat medicii din cadrul Compartimentului de Cardiologie Intervențională Suceava.

Aceștia recomandă sucevenilor să se prezinte de urgență la medic dacă au simptome precum durere precordială puternică debutată brusc care poate să iradieze în gât, în umeri, axilă, în ambele brațe ( mai des în brațul stâng) însoțită de stare de rău general, grețuri, vărsături, transpirații abundente și reci.

Extraordinar de important în prevenirea problemelor cardiace este un stil de viață sănătos și controale periodice care să identifice eventualele probleme încă din faze incipiente.